Ananasul, fructul minune pentru sănătatea ta. Cinci beneficii pe care nu le știai

Data publicării:
Sursa foto: freepik.com
Descriere foto: Sursa foto: freepik.com

Specialiștii au identificat mai multe beneficii pe care le aduce ananasul corpului uman.

Ananasul este unul dintre cele mai perfecte fructe ce pot fi savurate într-o zi toridă de vară. Este foarte delicios, dulce, deci poate înlocui oricând un desert, ba chiar poate fi și o sursă perfectă de hidratare.

Pe lângă asta însă, ananasul conține foarte multe vitamine și micronutrienți importanți. De asemenea, este și foarte sărac în calorii și grăsimi, iar acest lucru îl face să fie o gustare delicioasă și pentru persoanele aflate la o dietă. Specialiștii au identificat însă și alte beneficii ale acestui fruct, pe care, cel mai probabil, nu le știai până acum, potrivit EatThis.

Citește și: Sorin Bontea, rețetă de mazăre cu pui: „Nu este greu de preparat și va fi foarte gustoasă”. Trucul inedit folosit de bucătarul chef

Care sunt beneficiile ananasului

1. Poate îmbunătăți digestia

Poate că nu ești conștient de acest fapt, dar s-a constatat faptul că ananasul ajută la sănătatea ta digestivă. Acest lucru se datorează unei enzime care se găsește în fructul și tulpina ananasului, numită bromelaină.

"Bromelaina are atât de multe funcții pentru corpul dumneavoastră. Este o enzimă digestivă care ajută la descompunerea alimentelor, în special a proteinelor, și ajută, de asemenea, la digestia substanțelor nutritive.", spun specialiștii.

"Bromelaina din ananas și fibrele sale sunt doi nutrienți care pot ajuta la digestie. Aceasta este o enzimă digestivă, iar fibrele ajută la întârzierea absorbției zahărului, ceea ce duce la o creștere mai constantă a glicemiei și, în cele din urmă, la niveluri de energie mai susținute între mese și gustări.", continuă ei.

Citește și: Pericolul ascuns din roșiile țuguiate. Ce au descoperit cercetătorii: „Otravă pentru consumatori”

2. Poate ajuta la ameliorarea artritei

Artrita este o afecțiune în care articulațiile din corpul tău se umflă și se confruntă cu inflamații, ceea ce cauzează adesea multă durere și disconfort. Această afecțiune apare, de obicei, la adulții mai în vârstă și, din păcate, nu există un tratament. Pentru că nu există un leac, tratarea artritei constă în reducerea disconfortului și a durerii atunci când este posibil și în diverse moduri pe care le avem la îndemână. În mod interesant, s-a constatat că bromelaina - enzima care se găsește în ananas și care ajută și la digestie - ajută la ameliorarea durerii legate de artrită. De fapt, potrivit unui studiu suplimentarea orală cu bromelaină a ajutat la ameliorarea durerii cauzate de artrită după doar șase săptămâni la participanți.

3. Vei primi un aport mare de vitamina C

Toată lumea știe că organismul are nevoie de vitamina C, pentru a funcționa cât mai bine, dar mulți oameni merg adesea direct la portocale sau suc de portocale pentru a-și lua doza zilnică. Cu toate acestea, ceea ce poate nu știți este că o cană de ananas are mai multă vitamina C (79 miligrame) decât o portocală obișnuită (69 miligrame). 

"Ananasul este bogat atât în vitamina C, grozavă pentru sănătatea pielii, producția de colagen, absorbția fierului și alte câteva procese din organism", spun specialiștii.

4. Poate susține sistemul imunitar

Datorită vitaminelor și nutrienților care se găsesc în ananas, se știe că acest fruct ajută organismul să lupte împotriva răcelilor sau a altor boli.

"Ananasul poate fi benefic în tratarea răcelii și tusei datorită bromelainei, care are proprietăți antiinflamatorii și mucolitice substanțiale", mai spun specialiștii.

Și, așa cum am menționat anterior, un alt beneficiu al ananasului este că este bogat în vitamina C, care este o vitamină ce poate ajuta la menținerea sănătății sistemului imunitar.

5. Poate ajuta în atingerea obiectivelor de pierdere în greutate

Savurăm ananasul, în primul rând, pentru dulceața sa naturală și gustul greu de egalat, ceea ce-l face să cucerească ușor poftele multor oameni, fără prea multe calorii.  Datorită acestui lucru, ananasul este printre principalele gustări ce pot fi savurate, dacă ești la dietă.

"Datorită cantității mari de fibre, vitamine, minerale și apă, ananasul vă poate ajuta să vă simțiți sătul și este o opțiune excelentă pentru o gustare sănătoasă. Acest lucru vă poate ajuta să vă împiedicați să mâncați în exces sau să vă luați prea multe gustări în timpul zilei.", mai spun specialiștii.

VEZI și: Hot dog-ul, pericol pentru sănătate. Doar unul singur poate reduce speranța de viață



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel