Cinci legume bogate în proteine pe care trebuie să le introduci în alimentația ta. Broccoli, în topul listei

Data publicării:
Sursa foto: freepik.com
Descriere foto: Sursa foto: freepik.com

Există mai multe legume pe care le putem consuma, pentru un plus de proteine.

Deși nu ar trebui să fie o surpriză pentru nimeni faptul că legumele sunt bune pentru tine, trebuie să afli că unele dintre ele sunt considerate a fi și o sursă importantă de proteină, astfel încât ar trebui să le incluzi în dieta ta zilnică.

"Legumele sunt pline de nutrienți și antioxidanți și nu au multe calorii. De asemenea, ele conțin fibre pentru a promova o digestie sănătoasă, ajutând în același timp la reducerea nivelului de colesterol rău", spun specialiștii, potrivit EatThis

Sigur, majoritatea legumelor conțin o cantitate utilă de fibre. Cu toate acestea, unele tipuri pot conțin și proteine, de asemenea, într-o cantitate foarte semnificativă.

Care sunt legumele bogate în proteine

1. Broccoli

Fie că îl savurezi la cuptor sau fiert la aburi, broccoli îți poate oferi un impuls destul de mare de proteine de aproximativ 3,7 grame pe cană și beneficiile nu se opresc aici. Pe lângă faptul că este o legumă bogată în proteine, s-a constatat că broccoli ajută la reducerea riscului de apariție a anumitor tipuri de cancer, ajută la sănătatea ochilor pe măsură ce îmbătrânești și contribuie cu vitamine importante precum acidul folic, vitamina C, vitamina K, potasiu, mangan și fier.

Te-ar putea interesa și: Pericolul la care te supui dacă mănânci ouă în exces. Cinci efecte pe care trebuie neapărat să le știi

2.Ciupercile

Există mii de tipuri diferite de ciuperci în întreaga lume, iar multe dintre ele, în special cele brune, sunt considerate a fi "magice". 

Acestea pot fi tocate și savurate în salate sau ăn diferite tocănițe, dar sunt, de asemenea, un înlocuitor popular pentru carne, atunci când sunt gătite pe grătar.  Oricum ai alege să le gătești, vei aprecia cu siguranță aroma și beneficiile pentru sănătate. De fapt, unele cercetări sugerează chiar că consumul de ciuperci a fost legat de o mortalitate mai scăzută din toate cauzele. 

3. Varza de Bruxelles

Varza de Bruxelles: fie o iubești, fie o disprețuiești cu desăvârșire. Ar trebui însă să alegi prima variantă, pentru că este o legumă bogată în nutrienți și cu un conținut ridicat de proteine, oferind organismului extrem de multe beneficii.

Cu un conținut ridicat de vitamina C, vitamina K și acid folic, varza de Bruxelles oferă aproximativ 4 grame de fibre pe cană, ajută la reducerea diabetului și a riscului de cancer, dar este și o importantă sursă de proteină.

4. Sparanghel

Sparanghelul reprezintă și el o alegere sănătoasă de garnitură, datorită conținutului său ridicat de proteine, dar și datorită altor câteva caracteristici cheie. De exemplu, sparanghelul conține potasiu, despre care Asociația Americană a Inimii spune că este crucial în menținerea unui nivel sănătos al tensiunii arteriale. De asemenea, acesta are și foarte multe vitamine, în special vitamina K, motiv pentru care nu ar trebui să-l evităm.

Citește și: Rețeta secretă de burger a lui Cătălin Scărlătescu: „Aici greșesc mulți”. Ingredientul inedit la care nu te-ai fi gândit niciodată

5. Cartofi dulci

Probabil una dintre cele mai versatile legume, cartofii dulci, vin la pachet cu aproximativ 4,5 grame pe porție. Indiferent de modul în care alegi să îi gătești, aceștia vor fi, cu siguranță, delicioși, și îți vor oferi un pachet complet de valori nutriționale bune pentru organism. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel