Cinci fructe care te ajută să slăbești: "Oferă rapid senzaţia de saţietate şi poate ajuta la eliminarea grăsimii de pe burtă"

Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Fructele au mai puţine calorii decât diverşi biscuiţi şi ciocolată, fiind incluse în dieta pentru pierdere în greutate. 

Potrivit Eat This, not That, câteva fructe sunt cele mai sigure pentru siluetă, scrie Rador, citând Darik. Nutriţioniştii avertizează că nu există un singur produs care să garanteze eliminarea grăsimii de pe abdomen, însă unele fructe şi legume pot ajuta la atingerea acestui obiectiv. Iată câteva dintre acestea:

Pepenele verde - conţine în principal apă şi este bogat în nutrienţi.

Merele - sunt o sursă de fibre care ne pot ajuta să consumăm mai puţine calorii.

Murele - au mai puţin zahăr decât alte fructe de pădure.

Avocado - conţine grăsimi sănătoase şi fibre. Oferă rapid senzaţia de saţietate şi poate ajuta la eliminarea grăsimii de pe burtă.

Portocalele - sunt pline multe substanţe benefice: vitamina C, fitonutrienţi, potasiu, acid folic. Portocalele diminuează retenţia de grăsime.

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a explicat cum putem mânca ce ne place fără să ne îngrășăm. Există câteva trucuri.

"Vreți să mâncați ce vă place și să aveți grijă și de siluetă? Există mici secrete și gesturi simple prin care puteți reduce aportul de calorii de la o masă fără să renunțați la gust.

Începeți cu o salată de crudități sau cu o supă pe post de aperitiv. Stomacul nu știe să numere caloriile, însă este impresionat de volum. Dacă îl umpleți parțial cu legume proaspete sau cu apa din ciorbă, va rămâne mai puțin loc pentru felul doi.

Beți apă cu înghițituri mici, pe tot parcursul mesei. Există mitul că apa băută la masă diluează secrețiile digestive. Nimic mai fals, apa se combină cu mâncarea și întârzie golirea gastrică, deci ne săturăm cu mai puțină mâncare. Atenție, apa băută înainte de masă nu rămâne în stomac și nu ține de foame…asta ca să mai demolăm un mit!

Citește continuarea pe DC News.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel