Cinci beneficii uimitoare pe care le au castraveții. De ce trebuie să-i consumi zilnic

Data publicării:
Sursa foto: freepik.com
Descriere foto: Sursa foto: freepik.com

Castraveții pot avea mai multe beneficii uimitoare, pe lângă gustul lor perfect. 

În timp ce mâncați castraveții în salate, îi savurați cu hummus sau chiar vă pregătiți un pahar răcoritor de apă revigorantă cu castraveți, așa cum s-ar întâmpla la o zi de spa, s-ar putea să nu vă dați seama care sunt beneficiile pe care le bifați, odată cu aceste obiceiuri sănătoase, notează EatThis

Specialiștii spun că există numeroase motive susținute de știință pentru care consumul de castraveți poate ajuta la optimizarea sănătății generale, iar unele dintre ele vă vor surprinde complet.

Așa că, pentru a vă ajuta să înțelegeți mai bine impactul consumului acestei legume o să vă prezentăm în cele ce urmează cele mai importante beneficii susținute ale castraveților. 

1. Consumul de castraveți susține sănătatea oaselor

Castraveții sunt bogați nutrienți și conțin foarte puține calorii. O vitamină cu care aceștia sunt încărcați este vitamina K, care ajută la construirea și fortificarea oaselor puternice și sănătoase, potrivit cercetărilor. Există aproximativ 50 de micrograme de vitamina K într-un singur castravete. Acest lucru poate părea puțin, dar reprezintă  peste 40% din valoarea zilnică.

 

2. Pot ajuta la menținerea unei respirații proaspete

"Castraveții pot ajuta la respirația urât mirositoare prin conținutul lor de apă, fibre și fotochimie. Ei sunt compuși din peste 95% apă, ceea ce îi face un aliment hidratant. Gura uscată este o cauză comună a respirației urât mirositoare, deoarece saliva ajută la spălarea bacteriilor din gură. Când ești deshidratat, gura ta produce mai puțină salivă, ceea ce poate duce la respirație urât mirositoare. Consumul de castraveți poate ajuta la hidratarea gurii, crescând producția de salivă și ajutând la spălarea bacteriilor.", spun cercetătorii.

VEZI și: Alimentele nocive pentru sănătate. Anca Alungulesei avertizează: „Efectele sunt dramatice. Ne mănânce în interior”

3. Castraveții pot ajuta la scăderea tensiunii arteriale

Un studiu din 2017 a arătat o scădere a tensiunii arteriale pentru persoanele care au consumat suc de castraveți. Deși dimensiunea eșantionului a fost mică, doar 20 de participanți cu vârsta de 60 de ani sau mai în vârstă cu tensiune arterială ridicată, concluziile au fost foarte pro castraveți. Participanții au băut un castravete amestecat în apă de două ori pe zi, timp de șapte zile. Studiul a arătat un "efect semnificativ" al sucului de castraveți asupra scăderii tensiunii arteriale în grupul de vârstă respectiv, motiv pentru care trebuie să-i includem chiar de acum în smoothie-uri.

 

4. Pot ajuta la prevenirea diabetului

Atunci când încercați să evitați diabetul, cel mai bine este să începeți să vă ajustați dieta: evitați carbohidrații foarte procesați, renunțați la băuturile zaharoase și limitați carnea roșie. Pe lângă aceste alegeri alimentare, este important să începeți să consumați mai multe alimente cu un indice glicemic scăzut. Castraveții au un indice glicemic de 15, ceea ce îl face un aliment cu un număr relativ scăzut.

 

5. Mențin hidratarea

Tot ce aveți nevoie pentru a fi mai hidratați este consumul a câteva felii de castravete, întrucât sunt o sursă foarte bună de hidratare.

Potrivit unui studiu realizat în rândul populației franceze și britanice, castraveții sunt compuși în proporție de peste 95% din apă.

"Aceștia pot contribui la aportul zilnic global de lichide și vă pot menține hidratat pe tot parcursul zilei, iar corpul dumneavoastră funcționează optim", spun specialiștii.

Citește și: Alimentul ce poate fi consumat în orice cantitate, indiferent de grăsime. Mihaela Bilic: „Se slăbește mult și repede”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel