Alimentele nocive pentru sănătate. Anca Alungulesei avertizează: „Efectele sunt dramatice. Ne mănâncă în interior”

Data actualizării: | Data publicării:
Ana Alungulesei, captură video La Măruță
Descriere foto: Ana Alungulesei, captură video La Măruță

Anca Alungulesei a evidențiat efectele novice pe care anumite alimente le pot avea asupra stării noastre de sănătate. 

Există extrem de multe alimente procesate pe care le consumăm zilnic, fără să ne dăm însă seama de efectele negative pe care le pot produce acestea asupra sănătății. În acest sens, Anca Alungulesei a făcut un experiment și a lăsat timp de aproximativ un an mai multe alimente într-un dulap, fără să le consume sau să le depoziteze în frigider. Cu toate acestea, ele nu s-au stricat, ci doar s-au întărit, semn că sunt foarte procesate, spune ea.

„Toate elementele acestea din fața ta, pâine, gofre, cornulețe, baghetă, chipsuri, sunt impecabile, nu au mucegăit, nu au făcut furnicuțe, fără să fie ținute în frigider. Dacă natura nu dezintegrează un astfel de element, înseamnă că nici corpul nostru nu are disponibilitatea să o facă. Pentru că noi consumăm lucrurile acestea zi de zi, ajungem ca organismul nostru să fie suprasolicitat și la un moment dat nu va mai ști ce să facă cu ele. În momentul în care le consumăm zilnic, mai consumăm și paste, blat de pizza, orez, iar toate se transformă în zahăr, când ajung în organismul nostru, iar ele dau dependență. Prin efect cumulativ, organismul nu mai are capacitatea să gestioneze cantitatea de glucoză.  Pe termen lung, efectele sunt dramatice.”, a declarat Anca Alungulesei, în cadrul emisiunii La Măruță.

Citește și: Alimentul ce poate fi consumat în orice cantitate, indiferent de grăsime. Mihaela Bilic: „Se slăbește mult și repede”

„În aceste alimente sunt multe ingrediente care la fac să reziste mult în timp”

Nutriționistul spune că dacă le vom consuma pe termen lung, aceste alimente își vor pune aspru amprenta asupra noastră, iar sănătatea va avea de suferi

„Alimentele pe care noi le consumăm regulat ajung să ne mănânce în interior, mănâncă ani din viață, ne îngrașă, produc dezechilibre, produc boli autoimune. Glutenul și zahărul ne conduc acolo. Noi suntem cam singura țară din UE care încă mai permite programelor pentru copii să facă reclamă la dulciuri. Copilul meu m-a întrebat dacă zahărul nu e bun, de ce îl vede peste tot, pentru că i se face poftă. Chipsurile rămân și ele impecabile după un an. În aceste alimente sunt multe ingrediente care la fac să reziste mult în timp. Pâinea dacă o mestecăm mult va deveni dulce, ceea ce ne arată că pâinea e, de fapt, zahăr. În momentul în care vrei să faci schimbări în alimentație, dacă nu ai o imagine corectă a acelui aliment, nu vei vedea cu adevărat ce fenomen se produce, cu adevărat, în corpul tău.”, a mai spus nutriționistul.

VEZI și: Alimentele care ne ajută să învingem celulita. Mario Popescu: „Foarte utile în combaterea celulitei”

Pentru ce alternative poți opta, în schimb

În schimb, putem consuma orice pâine integrală, care este pe bază de maia, spune Anca Alungulesei. Dacă însă nu avem încredere în produsele din supermarketuri, putem să ne pregătim singuri acasă sărățele, pâine sau alte produse de patiserie cu ajutorul acestor ingrediente de bază. Nu doar sănătatea va avea de câștigat, ci și starea noastră de spirit, promite aceasta.

„Pâinea trebuie să fie cât mai neagră, pe bază de maia, integrală. Alimentele trebuie să aibă la bază fibră, proteină și sursă de grăsime. Avem alimente cât se poate de diverse, noi peste tot suntem împinși să mâncăm de toate, iar creierul asta va face. Starea de spirit se schimbă, dacă tu vei face aceste schimbări.”, a mai dezvăluit aceasta.

Te-ar putea interesa și: Mihaela Bilic desființează produsele bio: „Trăim vremuri ciudate”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel