Cinci alimente minune, care vor arde grăsimea abdominală. Trebuie să le introduci în alimentația ta

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Specialiștii au remarcat faptul că există anumite alimente care pot face minuni în curele de slăbire.

Din păcate, nu există o dietă miraculoasă care să accelereze arderea grăsimii de pe burtă. Vestea bună este că atunci când se fac alegeri alimentare sănătoase pentru pierderea în greutate, grăsimea din zona mediană este, de obicei, prima care se topește, potrivit specialiștilor. 

Grăsimea viscerală, grăsimea "mai adâncă" care o să cuprinsă treptat și organele, este asociată cu multe probleme de sănătate oribile, cum ar fi diabetul de tip 2, hipertensiunea arterială, bolile de inimă, cancerul de sân, cancerul de colon și demența. De aceea, este necesar să faceți mișcări sănătoase în bucătărie și la sala de sport pentru a slăbi, a vă pune în formă și a vă spori starea generală de bine, notează EatThis

Alimentele care te ajută să scapi de grăsimea de pe burtă

Ouăle

"Ouăle sunt una dintre sursele de proteine de cea mai bună calitate. Lucrul cu adevărat minunat despre proteine? Te menține sătul și are un număr mai mic de calorii în comparație cu grăsimile și carbohidrații.

Includerea ouălor ca sursă obișnuită de proteine te poate menține sătul, te ajută să mănânci mai puțin și, la rândul tău, să dai foc la grăsimea de pe burtă", spun specialiștii

Avocado

Cercetările arată că avocado poate modifica în mod pozitiv modul în care este distribuită grăsimea de pe burtă la femei. Un studiu în special, care a fost finanțat de Hass Avocado Board și publicat în Journal of Nutrition, dezvăluie beneficiile consumului zilnic de avocado.

"Femeile care au mâncat avocado ca parte a unei mese zilnice au observat o reducere a grăsimii viscerale, grăsimii abdominale mai adânci, care este mai greu de țintit", explică specialiștii.

Ardeiul iute

În timpul următoarei călătorii la magazinul alimentar, nu uitați să adăugați în coșul de cumpărături niște ardei iute. Specialiștii îi recomandă ca fiind un aliment solid pentru a arde grăsimea de pe burtă.

"Ardeii iuți conțin un compus numit capsaicină care suprimă pofta de mâncare și poate ajuta organismul să ardă mai multă grăsime. Se spune că face acest lucru prin transformarea așa-numitei "grăsimi albe" în "grăsimi brune" în organism. Grăsimea brună, cunoscută și sub numele de țesut adipos brun, vă ajută să ardeți mai multe calorii și grăsime în jurul regiunii burții", mai spun specialiștii. 

Varza Kale

Mitri numește varza kale ca fiind unul dintre "superalimentele de top pentru pierderea în greutate", iar cercetările susțin acest lucru. Potrivit unui studiu din 2022, persoanele care consumă mai multă varză kale ar putea experimenta o pierdere mai mare în greutate.

"Varza Kale este incredibil de hrănitoare, are în mod natural un conținut scăzut de calorii și este incredibil de hrănitoare, ceea ce face mai ușor de respectat un plan de slăbire cu mai puține calorii", explică doctorii.

Fructele de pădure

Nu în ultimul rând, este timpul să vă intensificați consumul de fructe de pădure dacă doriți să ardeți grăsimea de pe burtă. Fructele de pădure precum căpșunile, murele și afinele ar putea avea un impact asupra genelor care gestionează arderea și stocarea grăsimilor în corpul tău.

"Fructele de pădure sunt bogate în fibre și sărace în calorii, o combinație câștigătoare pentru pierderea în greutate", spun specialiștii, adăugând: "Sunt, de asemenea, bogate în antioxidanți numiți antociani, despre care se crede că sunt responsabili pentru o mare parte din beneficiile lor pentru pierderea în greutate".



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel