Chefirul, probiotic mai bun decât iaurtul, protector împotriva cancerului. Nouă beneficii pentru sănătate. Cum îl prepari acasă

Data publicării:
Foto Unsplash/ autor Mary Skrynnikova
Descriere foto: Foto Unsplash/ autor Mary Skrynnikova

Ce beneficii neașteptate are chefirul pentru sănătate și cum îl poți prepara acasă.

Chefirul, un aliment de bază în multe culturi din întreaga lume, a devenit incredibil de popular în comunitatea de sănătate naturală. Bogat în nutrienți și probiotice, este foarte benefic pentru digestie și sănătatea intestinelor. De fapt, mulți oameni consideră că este mai nutritiv decât iaurtul.

Iată 9 beneficii pentru sănătate ale chefirului care sunt susținute de cercetări

1. Chefirul este o sursă fantastică de mulți nutrienți

Chefirul este originar din anumite părți ale Europei de Est și din Asia de Sud-Vest. Numele său provine de la cuvântul turcesc "keyif", care se referă la a te simți bine după ce mănânci.

Aceasta este o băutură fermentată, preparată în mod tradițional cu lapte de vacă sau de capră.

Se obține prin adăugarea de boabe de chefir în lapte. Acestea nu sunt boabe de cereale, ci colonii de drojdii și bacterii lactice asemănătoare unor boabe, cu aspect de conopidă.

Timp de aproximativ 24 de ore, microorganismele din boabele de chefir se înmulțesc și fermentează zaharurile din lapte, transformându-l în chefir. Apoi, boabele sunt îndepărtate din lichid și pot fi folosite din nou.


Cu alte cuvinte, chefirul este băutura, dar boabele de chefir sunt cultura starter folosită pentru a produce băutura.

Bacteriile lactice din boabe transformă lactoza din lapte în acid lactic. Acest lucru face ca chefirul să aibă un gust acrișor ca iaurtul - dar are o consistență mai subțire.

O porție de 1 cană de chefir cu conținut scăzut de grăsime conține:

Proteine: 9 grame

Calciu: 24% din valoarea zilnică (DV)

Fosfor: 20% din VD

Vitamina B12: 29% din VD

Riboflavină (B2): 25% din VD

Magneziu: 7% din VD

Vitamina D: 12% din VD

În plus, chefirul are aproximativ 104 calorii, 11,6 grame de carbohidrați și 2-3 grame de grăsime, în funcție de tipul de lapte folosit.

Chefirul conține, de asemenea, o mare varietate de compuși bioactivi, inclusiv acizi organici și peptide care contribuie la beneficiile sale pentru sănătate.

Versiunile fără lactate ale chefirului pot fi făcute cu apă de cocos, lapte de cocos sau alte lichide dulci. Acestea nu vor avea același profil nutritiv ca și chefirul pe bază de lapte.

Citește continuarea npe DC Medical. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel