Cele patru fructe care topesc grăsimea, dacă le consumi la prima oră a dimineții. Ce alte beneficii îți aduc

Data actualizării: | Data publicării:
Foto Freepik
Descriere foto: Foto Freepik

Acestea sunt cele patru fructe pe care le poți consuma pe stomacul gol, dimineața, care îți vor transforma complet silueta. 

Johna Burdeos, dietetician autorizat și scriitor de sănătate, Dana Ellis Hunnes PhD, MPH, dietetician autorizat, dietetician clinic senior la UCLA Medical Center, profesor asistent CULA Fielding School of Public Health și autor al cărții Recipe For Survival (2022), au explicat pentru SheFinds care sunt beneficiile acestor fructe și cum pot fi introduse în alimentație. 

Aceștia au spus că cele mai bune fructe pe care să le mănânci dimineața sunt afinele, grapefruit, pepenele și bananele. Aceste fructe sunt sățioase și ușor de asociat cu alte alimente pentru micul dejun. Ele sunt bogate în vitamine și antioxidanți,  elemente necesare pentru o pierdere sănătoasă în greutate. 

 

Afine

Afinele sunt extrem de benefice pentru sănătatea intestinelor, îmbătrânirea pielii, pierderea în greutate și sănătatea generală. Afinele sunt un fruct pe care l-ați putea adăuga la micul dejun în fiecare zi pentru a vă îmbunătăți și păstra starea optimă. Antocianina flavonoidă care se găsește în acest fruct vă ajută organismul să producă adiponectină. Acesta este un hormon care ar fi fost legat de niveluri mai scăzute de glucoză, de pofte reduse și de un metabolism stimulat.

"Fructele de pădure sunt sărace în calorii, cu aproximativ 32 până la 57 de calorii pentru o porție de 100 de grame (în funcție de fructul de pădure), ceea ce le face un bun aliment cu puține calorii de adăugat la dietă, mai ales dacă încerci să slăbești", explică Burdeos. În plus, fructele de pădure sunt bogate în antioxidanți. Așa că este o idee bună să le incluzi în dieta ta, indiferent dacă vrei sau nu să slăbești.

Hunnes este de acord că fructele de pădure sunt bune de mâncat dimineața pentru pierderea în greutate, deoarece sunt "bogate în fibre, pline de apă și sărace în calorii. te fac să te simți mai sătul cu mai puține calorii". 

"Consumul regulat de fructe de pădure este legat de un risc mai mic de boli de inimă și de declin cognitiv. Puteți adăuga fructele de pădure la cereale reci sau calde, iaurt și smoothie-uri", continuă ea. "Fibrele din fructele de pădure combinate cu o sursă de proteine, cum ar fi laptele din cereale sau iaurt, pot ajuta la creșterea sațietății. Iar atunci când sunteți mai mulțumit de masa de dimineață, este mai puțin probabil să luați fără să vă gândiți o gustare încărcată de zahăr sau o prăjitură bogată în calorii la mijlocul dimineții."

 

Grapefruit

Grapefruitul este un fruct citric și o sursă excelentă de fibre și nutrienți. Este deosebit de bogat în vitamina C, vitamina A și antioxidanți. De asemenea, extrem de sărac în calorii, cu doar 52 de calorii pentru aproximativ un grapefruit de mărime medie. Acest fruct conține, de asemenea, o cantitate mare de apă, așa că este, de asemenea, super hidratant.

"Grapefruitul este sărac în calorii, bogat în fibre și plin de apă și, de asemenea, la fel ca fructele de pădure, te mențin mai sătul cu mai puține calorii", notează Hunnes. Includerea grepfrutului în micul dejun de dimineață favorizează sațietatea și, atunci când este inclus într-o dietă echilibrată, poate ajuta la pierderea în greutate. 

"Consumul de grapefruit ar fi o alternativă mai sănătoasă pentru cineva care bea suc de grapefruit și vrea să slăbească, deoarece sucul oferă mai multe calorii (aproximativ 96 de calorii în 1 cană)", spune Burdeos. "În cele din urmă, grepfrutul este scăzut pe scara indicelui glicemic, ceea ce înseamnă o eliberare mai lentă a zahărului în sânge. O dietă cu un indice glicemic mai mic poate ajuta la pierderea în greutate, deși cercetările în acest sens sunt limitate." Grapefruitul reprezintă o opțiune excelentă pentru cineva care își urmărește caloriile și porțiile.

Pepene

Pepenii sunt membri ai familiei Cucurbitaceae. Acest lucru îi face rude cu castraveții și dovleceii. 

Când vine vorba de pierderea în greutate, pepenii sunt o altă opțiune de fructe cu puține calorii pe care le puteți adăuga la masa de dimineață. În funcție de tipul de pepene, aceștia au doar 46 până la 61 de calorii pentru o porție de 1 cană. "Este, de asemenea, bogat în apă, pentru a ajuta la hidratare și la senzația de sațietate, oferind în același timp puține calorii. La fel ca merele și fructele de pădure, pepenii pot fi tăiați și adăugați la cereale, iaurt și smoothie-uri, de asemenea ", spune Burdeos.

Hunnes este de acord, ea spune în mod specific că pepenii verzi sunt: "bogați în fibre,  apă, plini de nutrienți și pot ajuta să vă mențineți sătul cu mai puține calorii datorită conținutului ridicat de apă". 


Banane

Probabil că știți deja că bananele sunt bune pentru pierderea în greutate. Hunnes sugerează să mănânci acest fruct în fiecare dimineață pentru a-ți stimula metabolismul și a pierde în greutate. "Bananele mai puțin coapte pot fi, de asemenea, o alegere bună datorită amidonului lor rezistent, iar atunci când sunt mai verzi, carbohidrații lor durează mai mult să fie digerați și absorbiți", notează ea. "Sunt bune pentru microbiom (bacteriile din tractul gastrointestinal).  Asta poate ajuta la pierderea în greutate și la aportul general de calorii". Acest fruct are un conținut ridicat de fibre. O banană de mărime medie conține aproximativ 3 grame de fibre, ceea ce reprezintă 10% din doza zilnică recomandată. Cercetările arată că o dietă bogată în fibre poate ajuta la pierderea în greutate, deoarece alimentele bogate în fibre, cum ar fi bananele, sunt mai sățioase decât fructele cu conținut scăzut de fibre, cum ar fi caisele și prunele.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel