Cele două fructe care scad riscul de diabet. Sunt pline de antioxidanți. Se consumă înainte de masă

Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Cele două fructe care scad riscul de diabet sunt pline de antioxidanți.

Cele două fructe care scad riscul de diabet cu 50% au demonstrat că atenuează vârfurile de zahăr din sânge. Consumul anumitor fructe înainte de masă ar putea atenua impactul carbohidraților asupra nivelului de zahăr din sânge.

Diabetul continuă să reprezinte o povară semnificativă pentru organismele de sănătate din întreaga lume. În condițiile în care tendințele de obezitate sunt pe cale să se agraveze, nu se întrevede un sfârșit pentru lupta împotriva acestei afecțiuni care durează o viață. Cu toate acestea, anumite alimente pe bază de plante pot contribui în mare măsură la atenuarea riscului de apariție a bolii.

Cercetătorii au semnalat în mod constant citricele, fructele de pădure și merele pentru efectele lor de neegalat asupra zahărului din sânge și a sensibilității la insulină.

Concluziile unui studiu din 2020 publicat în British Medical Journal (BMJ) au sugerat că până și un măr mic pe zi ar fi suficient pentru a evita diabetul.

Harvard Health a raportat că ”persoanele cu cel mai mare aport de fructe și legume și cu cele mai ridicate niveluri sanguine ale nutrienților derivați din plante au fost cu 25% până la 50% mai puțin susceptibile de a face diabet în timpul perioadei de studiu”, în comparație cu cei care au mâncat cel mai puțin din acest grup de alimente are cele mai scăzute niveluri de nutrienți.

Citește întreaga știre pe DC Medical.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel