Alimentele „minune” pentru dietă. Te pot ajuta să slăbești mai repede. Dr. Anca Hâncu: „Au tare puține calorii și sunt foarte utile”/ VIDEO

Data actualizării: | Data publicării:
Anca Hâncu, captură video Youtube/ Spectacola
EXCLUSIV
Descriere foto: Anca Hâncu, captură video Youtube/ Spectacola

Anca Hâncu a dezvăluit pe ce alimente trebuie să ne axăm, dacă vrem să slăbim mai repede.

Dr. Anca Hâncu a fost invitată în cadrul emisiunii „Pastila de frumusețe”, de la Spectacola, DC News și DC Medical, unde a dezvăluit mai multe trucuri ce țin de un stil de viață sănătos și de o alimentație cât mai corectă. Cu toții ne dorim să arătăm cât mai bine pe timpul verii, iar fructele și legumele pot avea un rol primordial în acest proces. Medicul nutriționist spune astfel că există anumite alimente „minune”, care pot ajuta considerabil la pierderea kilogramelor în plus, însă nu trebuie să facem exces nici aici, atrage ea atenția.

„Există niște alimente care se spune că pentru digestia lor ar trebui să cheltuim mai mult decât ne aduc ele, ca și calorii și de-aici ar face parte grapefruitul, kiwi și faimosul castravete, pentru că au tare puține calorii și sunt foarte utile, dar le integrăm într-o alimentație sănătoasă. Dacă noi consumăm doar fructe câteva zile, aducem un exces de fructoză, de care corpul nu are nevoie și nu știe ce să facă cu el și o depune pe ficat. Avem nevoie de proteine, de lipide, grăsimi sănătoase, așa că nu ne ajută să mâncăm doar fructe, faimoasele detoxifieri cu pepene.”, a declarat Anca Hâncu, în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe.

Citește și: Alimentele pe care trebuie să le consumi neapărat pe caniculă. Anca Hâncu: „Sunt în top, când vorbim de hidratare”/ VIDEO

Fructele nu se beau, se mănâncă

Tot când vine vorba de fructe, Anca Hâncu trage și un semnal de alarmă. Ele trebuie consumate ca atare, nu băute, spune nutriționistul. În caz contrar, ne putem trezi cu câteva kilograme în plus, în timp, fără să ne dăm seama unde am greșit.

„Eu, ca nutriționist, spun că fructele să le mâncăm, nu să le bem. Mai facem o excepție, mai bem un fresh, un suc, dar să nu fie metoda noastră zilnică de a consuma fructele. Nu bem apa cu suc de fructe, dar punem o felie de fruct în apă, ca să îi dea aromă. Când punem zeamă de lămâie în mai multe limonade pe care le bem zilnic, e ca și cum bem suc de portocale. Nu are atât de multe glucide, dar tot trebuie să avem grijă. Ne aduce, în schimb, foarte multă vitamina C, deci un suc de lămâie putem bea, pentru că mai punem lămâie și pe salate și deja devine exces.”, ne-a mai spus ea. 

VEZI și: Când devine brânza cu roșii un pericol pentru siluetă. Dr. Anca Hâncu: „Dacă nu ne putem abține, mai bine le lăsăm deoparte”/ VIDEO

Alimentele care hidratează cel mai bine

Când vine vorba de hidratare, trebuie să știi că și aici există câteva secrete. Dr. Anca Hâncu ne-a realizat un top al alimentelor cu un aport mare de apă, pe care trebuie neapărat să le introducem vara în alimentația noastră. 

„Cred că castravetele e în top, când vorbim de hidratare. Apoi, mai avem roșiile, ardeii, toate ne hidratează, salata, toate au apă foarte multă, peste 90% și sigur pepenele roșu e vedetă, atenție însă la porție, pentru că ne aduce și zahăr. Nu mâncăm jumătate de pepene, ne punem într-un castron o porție de 200-250 de g. La fel discutăm și despre cireșe, căpșune, și ele ne hidratează, dar mâncăm cu măsură. În momentul în care nu facem exces, nu există pericol.”, a continuat aceasta. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel