Ce pensie are Mirabela Dauer, după 58 de ani de muncă. Artista primește și o pensie de merit: „Așa am putut să îmi plătesc spitalul”

Data publicării:
Mirabela Dauer. Foto Instagram
Descriere foto: Mirabela Dauer. Foto Instagram

Mirabela Dauer a fost mereu deschisă cu privire la veniturile ei. În vârstă de 73 de ani, artista primește de la stat o pensie rușinos de mică, însă, salvarea ei vine din pensia de merit pe care a obținut-o în urmă cu câțiva ani, reușind astfel să își plătească spitalizarea și tratamentele medicale. 

58 de ani a muncit Mirabela Dauer, ca să se trezească, apoi, cu o pensie de nimic. În urmă cu câțiva ani, artista ajunsese la disperare din cauza problemelor de sănătate și a lipsurilor financiare.

Elena Merișoreanu, reacție surprinzătoare. Ce crede artista despre pensia de merit a Mirabelei Dauer: „A fost și rămâne o mare cântăreață de muzică ușoară de excepție”


Invitată la emisiunea Exclusiv VIP, de la Prima TV, Mirabela a dezvăluit cum a reușit să își plătească tratamentele medicale și de unde a venit salvarea ei. 

În perioada  guvernării Ponta, artista a primit o pensie de merit, a cărei valoare artista nu a vrut să o divulge. A dezvăluit însă că pensia de merit pe care o primește de la stat este de 1300 de lei.


„Am avut o pensie de doi bani, dar domnul Ponta – mă rog în fiecare zi pentru sănătatea lui – este singurul care s-a gândit la artiști și ne-a ridicat pensia. Datorită acestei pensii de merit, am putut să îmi plătesc spitalul. Nu este imensă, nu o car cu sacul, dar datorită acestei pensii eu am putut să plătesc analizele. Îi mulțumesc dimineața, la prânz și seara pentru că am putut fără să cerșesc!', a spus Mirabela Dauer la Prima TV, în urmă cu câteva luni.

Mirabela Dauer nu și-a văzut unicul fiu de peste 20 de ani: „Nici la 44 de ani nu vrea să mă cunoască”


În urmă cu câțiva ani, înainte să primească pensia de merit și înainte de majorarea pensiei de vîrstă, artista mărturisea că încasează 760 de lei lunar de la stat. În același timp, ea nu se plângea, fiind mai mereu implicată în diverse proiecte care îi mai creșteau veniturile.

 

„760 de lei este pensia mea, dar nu mă plâng. Nu e normal, dar nu am ce face. Sunt la ţară bătrâni care au 100 de lei. M-am născut în ţara asta, iubesc România, dar păcat că este locuită. Probabil că atâta meritam şi atât mi-au dat. Ce mare brânză? M-am văitat eu vreodată? Şi nici n-am să mă vait. Mie nu-mi place să mă vait. Asta e. Mă duc, muncesc, alerg, cânt frumos. Vine lumea la spectacol şi asta e. Nu îmi place să mă vait pentru că vreau să-ţi spun o chestie. În ţara asta sunt oameni mult mai amărâţi ca noi, înmiit mai amărâţi ca noi. Şi lumea ne iubeşte aşa cum suntem noi, să venim la televizor să cântăm, să facem haz de necaz. Lumea nu trebuie să ştie amărăciunile noastre. Venim aici să ne văităm şi să plângem? Nu. Venim să facem sufletul frumos. Să ne iubească lumea aşa cum suntem”, spunea Mirabela Dauer la Antena 3, în urmă cu câțiva ani. 

Mirabela Dauer, cu inima frântă. Artista și-a pierdut marea dragoste: „A murit. A fost suflet pereche”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel