Ce îi sfătuiește părintele Vasile Ioana pe tinerii care vor să se căsătorească: „Vezi cum este la ceartă, la dispute, dacă este aspru la mânie”

Data actualizării: | Data publicării:
Părintele Vasile Ioana, captură video PRO TV
Descriere foto: Părintele Vasile Ioana, captură video PRO TV

Părintele Vasile Ioana vine cu o serie de sfaturi pentru tinerii care se grăbesc să se căsătorească.

Căsătoria este un pas important în viață. Practic, este pasul care îți decide traiectoria în viață... sau nu, dacă ne uită la rata în creștere a divorțurilor. 

Totuși, pentru un mariaj fericit și „până la adânci bătrâneți”, Părintele Vasile Ioana vine cu o serie de sfaturi. 

VEZI ȘI: E păcat să speli duminica? Părintele Vasile Ioana face lumină: „Dumnezeu nu e absurd. Nu ar trebui să înghițim tradiții prostești”

VEZI ȘI: Părintele Vasile Ioana, sfaturi pentru armonie în familie. Cum să te înțelegi cu socrii: „E un subiect atât de greu”

VEZI ȘI: Cât costă Spovedania? Părintele Vasile Ioana, adevărul despre „plățile” bisericești: „Niciodată! Vă rog să faceți reclamație la Episcopie”


Invitat în emisiunea „Vorbește lumea”, de la PRO TV, părintele a explicat de ce este important ca tinerii să nu se grăbească atunci când vor să facă pasul cel mare.


„Dragi tineri, înainte de un an nu vă faceti planuri pentru viață. De ce vă spun asta? Pentru că mulți s-au grăbit, au consumat repede relația și s-a terminat foarte repede. De aceea nu îți face planuri mai devreme de un an. Nu te grăbi! De ce spun asta…pentru că trebuie să treceți împreună printr-o primăvară zglobie, printr-o vară fierbinte, printr-o toamnă tristă și o iarnă rece, printr-un Revelion, un Crăciun, un Paște, cunoașterea părinților. Te cerți un pic… vezi cum este la ceartă, la dispute, dacă este aspru la mânie, dacă nu este. Trebuie să treceți împreună prin toate stările. Nu hotărî că ăsta este omul vieții sau ea este femeia vieții până nu treci de un an. Un ciclu de un an este un ciclu prin care treci prin toate stările”, a explicat părintele Vasile Ioana. 

VEZI ȘI: Părintele Vasile Ioana, despre păcatul de a înjura. Ce trebuie să spunem când suntem supărați

VEZI ȘI: Preotul Vasile Ioana, semnal de alarmă. Superstițiile care reprezintă PĂCAT: „Sunt prostii”

Un an, perioada în care ajungi să cunoști o persoană în toate ipostazele

„După un an, începi deja să explorezi personalitatea celuilat. Atenție mare la caracter, la firea lui/ei, atenție la educație, cum îți vorbește”, a adăugat părintele. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel