Cât costă Spovedania? Părintele Vasile Ioana, adevărul despre „plățile” bisericești: „Niciodată! Vă rog să faceți reclamație la Episcopie”

Data actualizării: | Data publicării:
Părintele Vasile Ioana. Captură video PRO TV
Descriere foto: Părintele Vasile Ioana. Captură video PRO TV

Părintele Vasile Ioana atrage atenția asupra situației în care un preot cere bani pentru Spovedanie. 

Părintele Vasile Ioana a fost invitat în platoul emisiunii „Vorbește lumea”, de la PRO TV, acolo unde a vorbit despre Taina Sfinei Spovedanii.

 

Ce este spovedania

„E bine să înțeleagă toți oamenii. Taina spovedaniei este un dar pe care Dumnezeu l-a făcut creștinilor. Isus Hristos, după ce și-a dovedit învierea sa, și-a înviat trupul din morți, s-a întâlnit cu ucenicii lui, cu cei 12 Apostoli, 11 erau atunci. Și le-a spus așa: Luați Duh Sfânt, cărora voi le veți ierta păcatele, iertate vor fi. Deci Dumnezeu a dăruit acest dar slujitorilor lui, mesagerilor lui, adică apostolilor, și apostolii preoților, mai departe. Iertarea păcatelor înseamnă că tot ce ai făcut tu până atunci, se iartă. 

Atunci când vii la spovedanie și spui sincer păcatele tale,  când te vei ridica, vei fi ca atunci când ai ieșit din cristelnița botezului: ca un prunc curat. Practic, spovedania este șansa omului pentru un nou început și este, efectiv, iertarea tuturor păcatelor tale dinainte. 

Este un nou început și este, practic, schimbarea vieții. Avem toți nevoie să ne schimbăm viața. Toți greșim. Dumnezeu știa că o să greșim. Și atunci, ne-a dat această taină. Vino, regretă, de altfel, primul Lui cuvânt a fost „pocăiți-vă”. Te pocăiești, îți pare rău, vii cu regret și Dumnezeu te iartă”, a explicat părintele Vasile Ioana.

 

Cât costă spovedania?

 

Întrebat „cât costă spovedania?”, părintele a explicat că spovedania este un dar de la Dumnezeu și că nu trebuie să plătești pentru asta. Mai mult, el atrage atenția că ar trebui făcută reclamație la Episcopie, în cazul în care un preot vă cere să dați bani pentru spovedanie.

 

""Mă bucur că ai întrebat asta, cât costă spovedania. Spovedania este un dar de la Dumnezeu. Iertarea păcatelor este un dar. Vă rog să aveți în fața voastră o imagine, Tatăl Ceresc, în pilda fiului risipitor. Hai să ne amintim. Copilul îla a plecat de acasă, a luat jumătate din avere, a făcut toate tâmpeniile, toate păcatele. Și apoi, în păcat, în rău, în ură,  îți dai seama că nu este totul asta. Astea nu îți aduc fericire. Și fiul ce a zis: mă voi întoarce la tatăl meu și îi voi spune: tată, am greșit! Și tatăl ce face, stă cu brațele deschise la întoarcere, nu l-a certat. (...) Deci ce este spovedania, o renaștere la viață! Cât de mult ai fi greșit, vino și nu trebuie să plătești niciun ban. Rugăminte mare. Dacă vreun preot, vreodată, vă cere vreun ban la spovedanie, vă rog să vă faceți reclamație la Episcopie. Niciun preot nu are voie să ceară niciun ban! Niciun folos material de la spovedanie. Niciodată!", a declarat părintele Vasile Ioana, în emisiunea de la Pro TV. ", a declarat părintele Vasile Ioana, în emisiunea de la Pro TV. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel