Părintele Vasile Ioana, despre păcatul de a înjura. Ce trebuie să spunem când suntem supărați

Data publicării:
Sursa foto: părintele Vasile Ioana, captură TV
Descriere foto: Sursa foto: părintele Vasile Ioana, captură TV

Părintele Vasile Ioana a dezvăluit ce înseamnă păcatul cu adevărat și cum poate să afecteze viața unui credincios.

Părintele Vasile Ioana, parohul bisericii „Sfântul Nicolae Dintr-o Zi”, a vorbit despre păcatul de a înjura. Acesta a dezvăluit ce cuvinte să rostim atunci când suntem supărați.  Invitat în emisiunea „Vorbește lumea” , părintele a discutat despre ce înseamnă păcatul cu adevărat și cum poate să afecteze viața unui credincios. 

"Demonul este o forță malefică ce se invocă. Nu are nevoie de timp și de spațiu. Ar trebui să stăm depate, nici măcar să nu îi rostim numele. Ar trebui să rostim alte cuvinte, ai nevoie de o supapă: "fir-ar să fie", "dă-o încolo de treabă", "mânca-lar Raiul", dă-o în Gura Oborului. Demonul nu trebuie să fie invocat. După ce ai avut o stare interioară proastă, el vine imediat. În acel moment ar trebui să folosim orice altceva, dar nu cuvântul acela cu „d” ", a spus părintele. 

Preotul Vasile Ioana, despre superstițiile care reprezintă PĂCAT

Preotul Vasile Ioana spune că superstițiile nu reprezintă un adevăr și că singurele îndemnuri pe care ar trebui să le urmeze creștinii sunt cele bisericești. Preotul a dat ca exemplu câteva superstiții extrem de populare, de exemplu spălatul vinerea sau cusutul în zi de sărbătoare, pe care le numește „prostii” și îndeamnă românii să meargă să discute cu duhovnicul lor. 

"În primul rând, superstițiile nu sunt un adevăr, sunt o închipuire și atunci ar trebui să le respingi integral. Adevărata sărbătoare trebuie păstrată în biserica lui Hristos, pentru că biserica este păstrătoarea adevărurilor divine, depozitează adevărurile curate, nealterate de acum 2000 de ani și neumplute de tot felul de "prostii", ca să spun așa. Deci, nu trebuie să te gândești că nu ai voie să speli vinerea, să faci nu știu ce marțea, că nu ai voie să coși, sunt prostii. Important este să urmezi povețile bisericii, pentru că biserica practic te învață binele și răul fără alterarea adevărului. Dacă ai o nevoie sau vrei să afli niște adevăruri, du-te la preotul tău duhovnic, întreabă-l și el îți va da răspunsul în duh și adevăr.", a explicat părintele Vasile Ioana,  pentru WOWbiz.ro.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel