Preotul Vasile Ioana, semnal de alarmă. Superstițiile care reprezintă PĂCAT: „Sunt prostii”

Captură video Youtube: Kanal D
Descriere foto: Captură video Youtube: Kanal D

Preotul Vasile Ioana a vorbit despre superstițiile pe care le urmează unele persoane.

Preotul Vasile Ioana spune că superstițiile nu reprezintă un adevăr și că singurele îndemnuri pe care ar trebui să le urmeze creștinii sunt cele bisericești. Preotul a dat ca exemplu câteva superstiții extrem de populare, de exemplu spălatul vinerea sau cusutul în zi de sărbătoare, pe care le numește „prostii” și îndeamnă românii să meargă să discute cu duhovnicul lor. 

"În primul rând, superstițiile nu sunt un adevăr, sunt o închipuire și atunci ar trebui să le respingi integral. Adevărata sărbătoare trebuie păstrată în biserica lui Hristos, pentru că biserica este păstrătoarea adevărurilor divine, depozitează adevărurile curate, nealterate de acum 2000 de ani și neumplute de tot felul de "prostii", ca să spun așa. Deci, nu trebuie să te gândești că nu ai voie să speli vinerea, să faci nu știu ce marțea, că nu ai voie să coși, sunt prostii. Important este să urmezi povețile bisericii, pentru că biserica practic te învață binele și răul fără alterarea adevărului. Dacă ai o nevoie sau vrei să afli niște adevăruri, du-te la preotul tău duhovnic, întreabă-l și el îți va da răspunsul în duh și adevăr.", a explicat părintele Vasile Ioana,  pentru WOWbiz.ro.

Părintele Vasile Ioana, sfaturi pentru oamenii care nu au ținut post

Părintele Vasile Ioana a fost invitat în cadrul emisiunii "Teo Show", de pe Kanal D, unde le-a spus celor ce nu au ținut Postul Paștelui despre cum pot obține iertarea lui Dumnezeu.

"Dumnezeu a venit în lume pentru imperfecți, pentru păcătoși, pentru tâlhari, pentru oamenii care sunt la capătul prăpastiei, care nu mai pot, acolo e Dumnezeu. Dumnezeu nu este despre perfecțiune, primul cetățean al Raiului nu are nicio faptă bună. Lui îi place când facem fapte bune, că ne asemănăm cu el, dar Dumnezeu iubește pe oricine care e sincer și îl vrea cu el.", a spus Părintele Vasile Ioana, în cadrul emisiunii de pe Kanal D.

Ce trebuie să facă creștinii care nu au ținut post

"Dacă n-ai ținut post, Dumnezeu te iartă. Du-te la spovedanie și spune "Iartă-mă Doamne", căci lui Dumnezeu te spovedești, nu părintelui. Lui îi spui tot ce ai greșit și atunci părintele îți dă darul sfânt al iertării, pe care Dumnezeu l-a dat oamenilor prin răstignirea sa, prin sângele său și atunci ești egal cu un sfânt.", a mai dezvăluit acesta.

De ce este important să te spovedești

"Tu nu-ți spui păcatele unui om, omul acela este doar un asistent, tu îi spui păcatele lui Dumnezeu, dar acel asistent îți spune pe gură ca un psiholog unde greșești și unde să te corectezi. Tu poți să spui păcatele și în fața icoanei, dar Dumnezeu nu își poate răspunde pe gură. Preotul se pregătește o viață pentru asta. Preotul e bun acolo pentru că dă sfaturi și pentru că invocă harul. Dacă nu ți-a fost rușine când ai făcut păcatul, iar acum îți este rușine, și asta este bine. Jena aceea are efect terapeutic.", a continuat preotul.

Ce nu trebuie să facă un creștin

Părintele Vasile Ioana a dezvăluit și care este cel mai rău lucru, pe care un creștin poate să-l facă.

"Demonul este o existență reală, spirituală, care nu are nevoie de timp și spațiu. În momentul în care ai folosit cuvântul acela, el vine și îți dă o stare negativă și se poate și transmite foarte ușor, de aceea recomand ca nicio mamă să nu își înjure copilul cu acest cuvânt, mă doare sufletul când aud, ele transmit lucruri copiilor care nu au apărare. E cumplit.", a mai zis el.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Dată: 21 apr 2022, 08:41 | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience