Ce băutură trebuie evitată la dieta de vară. Nutriționist: Pare inofensivă, dar poate să ajungă la 500 de calorii

Foto Unsplash/ autor Oleg Ivanov
Descriere foto: Foto Unsplash/ autor Oleg Ivanov

La ce trebuie să fiți atenți pentru a nu vă sabota dieta, mai ales vara. Ce combinații trebuie evitate. 

Înaintarea în vârstă nu trebuie să fie un impediment pentru a avea o greutate normală și chiar dacă metabolismul devine mai lent din această cauză, o dietă adaptată și personalizată nevoilor, dar mai ales vârstei, vă poate ajuta să vă mențineți sau, de ce nu, să scădeți în greutate.

Despre aceste lucruri a vorbit nutriționistul Sonia Burtic, în emisiunea ”Neatza cu Răzvan și Dani”, explicând ce reguli trebuie urmate astfel încât dieta să nu fie sabotată, subliniind că aceasta trebuie adaptată atât vârstei, cât și anotimpului.

Atenție la fructe și cocktailuri


Potrivit nutriționistului, ca dieta să nu fie ”sabotată”, în această perioadă, trebuie acordată o atenție deosebită fructelor care sunt consumate mai des.

”Să aibă grijă, căci majoritatea spun că 'vine vara, o să slăbesc, că o să mănânc mai multe fructe, mai multe legume' și când se termină vara văd că au câteva kilograme în plus și nu înțeleg de ce, cu toate că au încercat.

Ei bine, fructele sunt minunate, știm cu toții, dar este foarte important când le consumăm și cum.

Așadar, o să fac câteva recomandări, pe care garantez că dacă le veți urma se vor vedea și efectele. În primul rând să nu le consumăm imediat după masă și, mai ales, să ne ferim de aceste combinații precum pepene roșu cu brânză, diferite mezeluri cu smochine sau alte fructe confiate.

De asemenea, să avem grijă la așa zisele băuturi răcoritoare, la cocktail, nu doar din cauza alcoolului pe care îl conține ar fi neapărat o problemă, ci, din cauza siropurilor și a diferitelor arome cu care vine la pachet, care pe lângă faptul că nu sunt naturale au și un conținut ridicat de zahăr, iar o astfel de băutură care pare inofensivă poate să ajungă la 500 de calorii, ceea ce este enorm pentru o băutură, în timp ce o bere are undeva la 300 de calorii”, a spus nutriționistul, potrivit DC Medical. 

Citește continuarea pe DC Medical. 

 

Adevărul despre pepene. Cât și cum ar trebui consumat

Nutriționist: „Suntem tentați să mâncăm cantități destul de mari”

Dr. Șerban Damian, medic nutriționist, atrage atenția că pepenele, deși este extrem de benefic pentru sănătate, trebuie consumat cu măsură, pentru a nu ne pune în pericol silueta. 

Pepenele este vedeta verii. Dulce, răcoros și plin de vitamine, este poate cel mai îndrăgit fruct din sezonul cald. Este bogat în vitaminele A și C, antioxidanți și are un conținut scăzut de zahăr, în comparație cu alte fructe tropicale. Deși această gustare aduce o mulțime de beneficii în organism, există și câteva efecte secundare ale consumului de pepene. 

Pepenele poate îngrășa

Am stat de vorbă cu dr. Șerban Damian, medic nutriționist, care ne-a explicat de ce trebuie să fim atenți la cantitatea de pepene consumat. Potrivit acestuia, un adult ar trebui să consume maxim 500 de grame de fructe pe zi, iar pepenele, prin conținutul său ridicat de apă, poate fi ușor consumat în cantități mult mai mari, ceea ce ne poate compromite dieta. 

„Nu putem consuma oricât. Este un fruct cu un conținut mare de apă, așa că, din punct de vedere caloric, este mai slab decât alte fructe, nu mai este zahărul atât de concentrat, însă, de obicei, suntem tentați să mâncăm cantități destul de mari. Pentru un adult, cantitatea recomandată de fructe este undeva la 400- 500 de grame pe zi, cam atât ar trebui să consumăm. Este destul de ușor să ne înșelam și să consumăm cantități mai mari, ținând cont că este foarte gustos. Dacă reușim să ne oprim la mai mult de 100 de g, peste cantitatea recomandată,  dar să reducem din alte surse, spre exemplu, să mâncăm mai puțină pâine în ziua respectivă sau să nu mai mâncăm garnitură la masă principală, reușim să menținem un echilibru care să nu afecteze greutatea. Însă nu trebuie să considerăm că este safe, pentru că este totuși o sursă importantă zahăr”, a explicat dr. Șerban Damian pentru Spectacola. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Dată: 29 mai 2022, 11:09 | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience