Ce a spus instanța în cazul Anei Morodan. Decizia care îi va afecta viața

Ana Morodan, Captură video Instagram
Descriere foto: Ana Morodan, Captură video Instagram

Ana Morodan se confruntă cu noi decizii în situația sa. Ce măsură a luat instanța și cum îi va afecta viața.

Ana Morodan a rămas sub control judiciar, după ce magistrații au luat o hotărâre în privința sa. Decizia a venit ca urmare a faptului că Ana Morodan a condus mașina personală având permisul suspendat și sub influența unor substanțe interzise, iar în plus, a refuzat recoltarea de probe biologice. Ca urmare a acestor acuzații, s-a stabilit că va rămâne sub control judiciar până la următoarea verificare, însă nu mai mult de 60 de zile. Acest lucru a fost anunțat de către oamenii legii, care au transmis decizia oficial.

Faptele pentru care Ana Morodan a fost trimisă în judecată au avut loc pe data de 21 iulie și implică trei capete de acuzare. Totul a pornit de la incidentul din luna martie, când vedeta a refuzat să oprească la semnalele polițiștilor rutieri, provocând un accident în care au fost implicate două autovehicule. În momentul respectiv, Ana Morodan a fost depistată cu o alcoolemie de până la 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat și se afla și sub influența unor substanțe interzise.

Ce spun autoritățile

La scurt timp după ce a fost eliberată din arestul preventiv pentru 24 de ore, Ana Morodan a primit prima decizie din partea magistraților, aceștia hotărând că ea va fi plasată sub control judiciar. Cu toate acestea, vedeta a contestat decizia și a cerut ridicarea acestei măsuri. Din nefericire pentru ea, cererea sa a fost respinsă de către magistrați, iar controlul judiciar a fost menținut pentru o perioadă de până la 60 de zile, până la următorul termen al procesului.

„Constată legalitatea şi temeinicia măsurii preventive a controlului judiciar dispusă faţă de inculpata MORODAN ANA-MARIA, …. În baza art. 207 C.proc.pen., menţine măsura preventivă a controlului judiciar luată faţă de inculpată până la o nouă verificare, dar nu mai târziu de 60 de zile', se arată pe portalul instanțelor de judecată, potrivit Adevărul.

Vezi și: Ana Morodan, adevărul despre incidentul cu poliția: „Nu știu cum am ajuns în mașină. Nu am avut control asupra mea”

Vezi și: Parchetul, precizări în cazul Morodan. Vloggeriţa avea obligaţia să-şi administreze tratamentul "în doza recomandată de către medicul curant psihiatru"

Vezi și: Ana Morodan, de la procuror la televizor. Cum va arăta emisiunea Contesei: „Sunt foarte fericită cu acest proiect”

Vezi și: „Nopțile sunt mai grele”. Monica Odagiu nu scapă de coșmaruri, după tragicul accident: „Mă ține pe linia de plutire..”

Ce obligații are

Ana Morodan are obligația să se prezinte la Judecătoria Sectorului 1 București de fiecare dată când este convocată pe durata controlului judiciar. Pe lângă aceasta, este nevoită să informeze Judecătoria în cazul în care își schimbă locuința și să se prezinte la secția de poliție conform programului de supraveghere stabilit de autoritățile polițienești.

În situația în care nu respectă aceste reguli, Ana Morodan riscă să fie supusă măsurilor restrictive de arest preventiv sau arest la domiciliu: "măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau a arestării preventive". În aceste circumstanțe, în urma deciziei luate de către judecători, Ana Morodan dispune de un termen de 48 de ore pentru a contesta din nou acea decizie, dacă consideră că este oportun.

Aceste măsuri de control judiciar sunt impuse în scopul asigurării respectării legii și monitorizării comportamentului inculpatului pe perioada procesului. Prin respectarea strictă a cerințelor judiciare, Ana Morodan poate evita consecințele mai grave ale nerespectării obligațiilor impuse de controlul judiciar și poate contribui la desfășurarea corectă a procesului legal, potrivit Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: George Eduard Caramiciu | Dată: 25 iul 2023, 12:01 | Categorie: Showbiz


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience