Câte kilograme cântărește sicriul Reginei Elisabeta a II-a și de ce a fost căptușit cu plumb

Data publicării:
Regina Elisabeta, captură video YouTube The Royal Family Channel, NowThis News
Descriere foto: Regina Elisabeta, captură video YouTube The Royal Family Channel, NowThis News

S-a aflat cât cântărește sicriul Reginei Elisabeta a II-a și de ce a fost căptușit cu plumb. 

Pe 19 septembrie întreaga planetă și-a luat rămas bun de la cel mai longeviv monarh din istoria Marii Britanii. Ceremonia funerariilor Reginei Elisabeta a II-a a fost urmărită din toate colțurile globului, iar sute de șefi de stat și de politicieni importanți au participat fizic la evenimentul Casei Regale. Sicriul în care a fost înmormântată Regina a fost pus la punct încă din urmă cu 30 de ani, pe vremea când aceasta încă trăia, implicându-se direct în acest proces. 

Sicriul este căptușit cu plumb, conform unei tradiții regale care datează din epoca victoriană, când era necesar să se sigileze trupurile pentru a fi așezate la suprafață.

Elisabeta I a fost înmormântată într-un sicriu de lemn căptușit cu plumb în 1603, potrivit Westminster Abbey. Plumbul ajută la conservarea corpului timp de până la un an, încetinind procesul de descompunere. Căptușeala face sicriul etanș, împiedicând pătrunderea umezelii și asigurându-se că mirosul și toxinele din cadavru nu vor scăpa și nu vor dăuna mediului înconjurător, potrivit express.co.uk

Pate te interesează și: Cătălin Botezatu critică ținuta purtată de Carmen Iohannis la funerariile Reginei: ”E inadmisibil!”

Sicriul Reginei este făcut din stejar englezesc

Sicriul a fost realizat de firma specializată Henry Smith, în urmă cu trei decenii. Aceeași firmă a realizat sicriul Ducelui de Edinburgh și al mai multor celebrități, printre care Freddie Mercury și Jimi Hendrix, însă și-a închis activitatea în 2005.

Firma londoneză Leverton and Sons a preluat responsabilitatea pentru înmormântările regale, dar mai multe detalii ale sicriului s-au pierdut.

"Este făcut din stejar englezesc, care este foarte greu de obținut. Sicriele de stejar sunt acum făcute din stejar american. Nu cred că am putea folosi acum stejar englezesc pentru un sicriu. Ar fi prea scump"., a declarat pentru The Times, în 2018, Andrew Leverton, care conduce afacerea de familie.

Se crede că stejarul provine de pe domeniul Sandringham din Norfolk, iar sicriul Majestății Sale include mânere și închizători din alamă pentru a atașa decorațiile regale.

Obiectele de alamă au fost realizate de o firmă din Birmingham și permit sicriului să țină coroana imperială de stat, globul și spectrul, în timp ce se află în stare de veci.

Ce omagiu i-a adus Kate Middleton Reginei Elisabeta a II-a în ziua înmormântării

Cât cântărește sicriul Reginei Elisabeta a II-a

Se estimează că sicriul celui mai longeviv monarh cântărește cel puțin 249 de kilograme, însă poate ajunge și până la 318 de kilograme. Din cauza acestei greutăți mari, acesta a trebuit să fie cărat de opt purtători, în loc de șase, așa cum se obișnuia.

Un sicriu greu nu este neobișnuit pentru înmormântările regale, spunându-se că sicriul căptușit cu plumb al Prințesei Diana a cântărit un sfert de tonă în 1997.

Care a fost cel mai mare regret al Reginei Elisabeta. Abia acum s-a aflat: „O tulbura mai mult decât lăsa să se vadă”

Alimentul pe care Regina Elisabeta a II-a nu-l mânca niciodată: „La Palatul Buckingham nu se gătește cu...”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel