Care a fost cel mai mare regret al Reginei Elisabeta. Abia acum s-a aflat: „O tulbura mai mult decât lăsa să se vadă”

Regina Elisabeta, Foto Facebook/ The Royal Family
Descriere foto: Regina Elisabeta, Foto Facebook/ The Royal Family

O lume întreagă plânge în urma dispariției celui mai longeviv monarh britanic. Regina Elisabeta a II-a  s-a stins din viață "în liniște" la Balmoral, în după-amiaza zilei de 8 septembrie.Acum s-a aflat care a fost cel mai mare regret al suveranei. 

Ieri, lumea și-a luat adio de la regina Elisabeta a II-a în cadrul unor funeralii grandioase la Londra, unde demnitari din toată lumea i-au adus un omagiu suveranei cu un destin incredibil, care şi-a dedicat cei 70 de ani de domnie pentru a da strălucire Coroanei britanice.

Care a fost cel mai mare regret al Reginei Elisabeta

În biografia „Regina vremurilor noastre: Viața Reginei Elisabeta a II-a', scrisă de Robert Hardman, au fost descrise suferințele cu care s-a confruntat fost suverană pe parcursul vieții, dar și care a fost cel mai mare regret al suveranei. 

„Păstrând la exterior un stoicism caracteristic, discuțiile despre divorț au fost profund tulburătoare pentru Regină. Un alt fost membru din interiorul palatului își amintește că din când în când se puteau întrezări crâmpeie ale disperării sale', a spus autorul pentru People.

„O tulbura mai mult decât lăsa să se vadă. I-am spus: «Se pare că se întâmplă peste tot. Este aproape o practică obișnuită». (…) Trei din patru! Nu ar trebui să subestimăm durerea prin care a trecut', a declarat un fost angajat din interiorul palatului pentru Robert Hardman.

„Răspunsul Reginei, ca întotdeauna, a fost să urmeze exemplul tatălui său, descoperit în zilele petrecute de acesta pe mare, și să trateze dificultățile ca pe un ocean', a ținut să mai adauge autorul în cartea sa.

Regina Elisabeta a fost înmormântată 

Trupul neînsufleţit al Elisabetei a II-a, a fost coborât luni în cripta "Royal Vault" din Capela St George de la Castelul Windsor, unde a fost depozitat şi sicriul soţului suveranei, prinţul Philip, pentru a putea fi îngropat alături de regină.

La slujba de înmormântare de la Capela St George din Castelul Windsor, oficiată de decanul de Windsor, David Coney, au participat aproximativ 800 de invitaţi.

Regina Elisabeta a II-a a fost înmormântată alături de prinţul Philip în cadrul unei ceremonii private la care au participat membri ai familiei regale. Pe lespedea de marmură a mormântului ei vor fi gravate cuvintele: "Elizabeth II 1926-2022".

Regina Elisabeta a II-a a încetat din viaţă pe 8 septembrie 2022 la vârsta de 96 de ani, după mai bine de şapte decenii de suveranitate a Regatului Unit.

Soţului suveranei, prinţul Philip, a decedat în 2021 la vârsta de 99 de ani.

Funeraliile de stat ale reginei Elisabeta a II-a sunt primele organizate în Marea Britanie de la cele ale fostului premier Winston Churchill din 1965, notează Agerpres.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Dată: 20 sep 2022, 08:41 | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience