Alimentul pe care Regina Elisabeta a II-a nu-l mânca niciodată: „La Palatul Buckingham nu se gătește cu...”

Data actualizării: | Data publicării:
Regina Elisabeta, captură video YouTube
Descriere foto: Regina Elisabeta, captură video YouTube

Regina Elisabeta a II-a avea un regim alimentar destul de strict, în care nu includea niciodată un aliment extrem de cunoscut.

Regina Elisabeta a II-a a încetat din viață la vârsta de 96 de ani, fiind considerată a fi Monarhul prin excelență al epocii moderne. Aceasta a urcat pentru prima dată pe tron în 1952, conducând Regatul Unit spre ceea ce este astăzi. De la evenimente globale istorice, precum căderea Zidului Berlinului, la afaceri interne mai recente, precum Brexit, prezența liniștitoare a Reginei le-a oferit întotdeauna britanicilor un sentiment de stabilitate.

De-a lungul acestui timp, Regina a avut o dietă bine prestabilită, care a contribuit la longevitatea ei. Interesant este că Regina Elisabeta a II-a ura atât de mult un aliment sănătos, încât acesta a fost interzis în tot Palatul Buckingham, potrivit EatThis.

Ingredientul pe care Regina Elisabeta a II-a nu-l consuma niciodată

În urmă cu câțiva ani, fostul bucătar regal Darren McGrady a dezvăluit că Regina detesta usturoiul. De asemenea, nu era o mare fană nici a cepei sau a cărnii în sânge.

"Nu puteam servi niciodată nimic cu usturoi sau cu prea multă ceapă. De asemenea, nu puteam servi carne în sânge, deoarece îi plăcea mai mult carnea bine făcută.", a spus McGrady la vremea respectivă.

John Higgins, un alt fost bucătar care a lucrat pentru Familia Regală, a confirmat aceste gusturi culinare pe care le avea Regina Angliei.

"Regina este o doamnă minunată, toți cei din familia regală sunt oameni minunați, dar la Palatul Buckingham nu se gătește cu usturoi.", a declarat el odată pentru The National Post.

Ce alimente îi plăceau Reginei

Potrivit lui McGrady, Regina era o mâncătoare de sezon, fiind fana legumelor și fructelor crescute natural.

"Puteai să îi trimiți căpșuni în fiecare zi Reginei în timpul verii la Balmoral. Dacă încercai să incluzi căpșuni în meniul din luna ianuarie, ea ne spunea să nu îndrăznim să-i trimitem căpșuni modificate genetic. Ea mânca absolut tot ce era de sezon.", a mai dezvăluit acesta.

Pe lângă alimentele de sezon, era bine documentat și faptul că regina Elisabeta a II-a avea o oarecare poftă de dulciuri. Se știa că se bucura frecvent de prăjitura cu biscuiți de ciocolată.

Regina Elisabeta a II-a a murit la vârsta de 96 de ani

Regina a murit la vârsta de 96 de ani, a anunțat Palatul Buckingham. Moartea reginei pune capăt celei mai lungi domnii din istoria Marii Britanii. Ea a fost, de asemenea, cel mai în vârstă șef de stat din lume.

"Regina a murit liniștită la Balmoral în această după-amiază. Regele și regina consort vor rămâne la Balmoral în această seară și se vor întoarce mâine la Londra", a precizat Palatul Buckingham.

La moartea ei, fiul cel mare și moștenitorul reginei, Charles, fostul Prinț de Wales, a devenit rege al Regatului Unit și al 14 regate din Commonwealth.

 Înmormântarea Reginei va avea loc la Westminster Abbey, luni, 19 septembrie, la ora 11:00. Aceasta și-a ales singură înainte de a muri locul unde vor avea loc funerariile, dar și dricul care îi va purta sicriul. La evenimet au fost invitați să participe extrem de mulți politicieni și șefi de stat din lume, care-și vor lua rămas bun de la cel mai longeviv monarh al Marii Britanii.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience