Cătălin Scărlătescu, cel mai scump preparat pe care l-a mâncat vreodată: „A costat o grămadă de bani”

Data publicării:
Catalin Scarlatescu, Captura video YouTube
Descriere foto: Catalin Scarlatescu, Captura video YouTube

Cătălin Scărlătescu a dat din casă și a dezvăluit pentru care preparat a trebuit să facă cel mai mare sacrificiu financiar, până acum. 

Cătălin Scărlătescu este unul dintre cei mai renumiți bucătari chefi de la noi din țară, lucru pe care deja îl știe toată lumea. Acesta a călătorit în foarte multe bucătării importante din lume și a savurat extrem de multe preparate care mai de care mai alese, mai scumpe și mai delicioase. Cu toate acestea, unul dintre ele i-a rămas și până astăzi în minte bucătarului chef, care spune că l-a costat o avere. Nu este vorba însă de vreun fel de mâncare de la un restaurant cu stele Michelin, ci din contră, de un fel de mâncare reprezentativ la români, care se servește adesea în post. 

„A fost o mâncare de cartofi pe la 7 ani și a fost cea mai scumpă mâncare din viața mea. Eram pe vremea lui Ceaușescu și am sunat-o pe bunica mea, am stat cu ea două ore la telefon să termin nebunia aia de mâncare și ne-a costat o grămadă de bani”, a dezvăluit Cătălin Scărlătescu, pentru Antena Stars.

Te-ar putea interesa și: Cine este femeia care l-a ajutat pe Cătălin Scărlătescu să intre în televiziune: „A sunat telefonul și mi-a spus...”

A descoperit pasiunea pentru bucătărie de la bunica sa

Cătălin Scărlătescu povestea recent cum și-a început călătoria în fascinanta lume a bucătăriei încă din copilărie, când gătea frecvent cu bunica sa cele mai tradiționale rețete. Dacă mâncarea preparată în cursul săptămânii nu era consumată, aceasta era adesea transformată în altă delicatesă, își amintește cu nostalgie bucătarul chef.

„Bunica mi-a arătat în copilărie ce înseamnă mâncarea cu gust și toate preparatele ei mi-au rămas în suflet. Țin minte că gătea la începutul săptămânii mâncare de cartofi și fasole scăzută, care sâmbăta se transforma în fasole bătută.

La desert aveam faimoasa prăjitură cu bulion, preferata mea. Nu avea mult timp sau multe ingrediente la dispoziție, dar reușea să ne pună pe masă rețetele ei de suflet, rețete pe care le-am dus mai departe cu mine până în ziua de azi”, spunea renumitul bucătar.

Pe aceeași temă: Cum îl cheamă, de fapt, pe Cătălin Scărlătescu. Foarte puțină lume știe

Cât de greu i-a fost la începutul carierei

Faima și renumele nu au venit deloc ușor, își amintea recent Cătălin Scărlătescu, care povestea toate greutățile și sacrificiile pe care a fost nevoit să le îndure, pentru a intra pe vremea aceea într-o bucătărie a unui restaurant. 

„Grele, foarte grele, pentru că a trebuit să mă tăi, să mă ard, să mă frig, a trebuit să muncesc mult. Prima mea întâlnire cu restaurantul a fost undeva prin anul 1987, nu lucrăm chiar ca ospătar. Căram bagaje la Flamingo, în Eforie Sud, şi mi se spunea „Da“. Eram poreclit aşa pentru că de fiecare dată când venea cineva să-mi spună să fac ceva, eu nu refuzam. Îmi amintesc că o dată au făcut o glumă şi m-au pus să car un televizor color, extrem de mare, dintr-o cameră în altă. Nu a venit nimeni să mă ajute, aşa că ingeniosul de Scărlătescu a făcut un cărucior din ăla cu rulmenţi, am pus televizorul pe el şi l-am cărat de colo-colo.”, declara în urmă cu ceva timp Cătălin Scărlătescu, potrivit adevărul

VEZI și: Cătălin Scărlătescu nu le plătește salarii angajaților. Cum îi recompensează pentru munca depusă: „Nu le dau bani”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel