Cum îl cheamă, de fapt, pe Cătălin Scărlătescu. Foarte puțină lume știe

Data publicării:
Cătălin Scărlătescu, captură video Instagram
Descriere foto: Cătălin Scărlătescu, captură video Instagram

Cătălin Scărlătescu mai are încă un nume, pe care foarte puțini oameni îl știu. 

Cătălin Scărlătescu nu mai are nevoie de nicio prezentare. Este unul dintre cei mai celebri chefi bucătari de la noi din țară, dar și o vedetă extrem de importantă a trustului Antena 1. Dacă toată lumea l-a văzut cel puțin o dată pe micile ecrane sau i-a călcat pragul restaurantului din Capitală, puțini știu însă care este numele său real. Așadar, potrivit cancan, se pare că pe celebrul chef bucătar îl mai cheamă și Ion, de unde rezultă și numele restaurantului său proaspăt deschis. Cu toate acestea, toată lumea din mediul online îl cunoaște doar după al doilea prenume, „Cătălin.”

Te-ar putea interesa și: Cătălin Scătlătescu nu a luat BAC-ul. Ce studii are, de fapt, celebrul chef bucătar

Cum și-a descoperit pasiunea pentru bucătărie

Pasiunea pentru bucătărie o are de la o vârstă foarte fragedă, încă de când o vedea pe bunica sa cum gătește în fiecare zi. Acesta nu a stat prea multă vreme pe gânduri și s-a apucat din timp să descopere cele mai importante tehnici și să învețe diferite preparate tradiționale pe care le-a păstrat și până astăzi în bucătăria sa. 

„Bunica mi-a arătat în copilărie ce înseamnă mâncarea cu gust și toate preparatele ei mi-au rămas în suflet.

Țin minte că gătea la începutul săptămânii mâncare de cartofi și fasole scăzută, care sâmbăta se transforma în fasole bătută. La desert aveam faimoasa prăjitură cu bulion, preferata mea. Nu avea mult timp sau multe ingrediente la dispoziție, dar reușea să ne pună pe masă rețetele ei de suflet, rețete pe care le-am dus mai departe cu mine, până în ziua de azi.”, mărturisea Cătălin Scărlătescu în trecut. 

Citește și: Ce legătură a existat între Doina Teodoru și Mihai Bendeac. Iubita lui Scărlătescu l-a fascinat pe fostul jurat iUmor

Cât de greu i-a fost la începutul carierei

Dacă acum este una dintre cele mai cunoscute persoane publice din România, Cătălin Sclărlătescu povestea acum ceva timp cât de greu i-a fost să se facă vizibil în acest domeniu. Acesta a pornit de jos, ba chiar la început munca sa nu a avut deloc legătură cu bucătăria, întrucât căra bagajele oaspeților din cadrul unui hotel de la malul mării. Ușor, ușor, acesta a început să lucreze și în restaurante, urmând extrem de multe experiențe care l-au ajutat să acumuleze experiența pe care o are în ziua de astăzi. 

„Grele, foarte grele, pentru că a trebuit să mă tăi, să mă ard, să mă frig, a trebuit să muncesc mult. Prima mea întâlnire cu restaurantul a fost undeva prin anul 1987, nu lucrăm chiar ca ospătar. Căram bagaje la Flamingo, în Eforie Sud, şi mi se spunea „Da“. Eram poreclit aşa pentru că de fiecare dată când venea cineva să-mi spună să fac ceva, eu nu refuzam. Îmi amintesc că o dată au făcut o glumă şi m-au pus să car un televizor color, extrem de mare, dintr-o cameră în altă. Nu a venit nimeni să mă ajute, aşa că ingeniosul de Scărlătescu a făcut un cărucior din ăla cu rulmenţi, am pus televizorul pe el şi l-am cărat de colo-colo.”, declara în urmă cu ceva timp Cătălin Scărlătescu, potrivit adevărul

VEZI și: Cătălin Scărlătescu, rețetă inedită de murături: „Așa le punea bunica mea. Ăsta e secretul”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel