Cartofi prăjiţi cu şniţel. Nutriționistul Bilic distruge miturile alimentare

Data publicării:
Mihaela Bilic, foto Facebook
Descriere foto: Mihaela Bilic, foto Facebook

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a vorbit despre cele mai răspândite mituri alimentare.

„Mâncarea, dacă este comestibilă, nu poate decât să fie bună de mâncat. Dacă copilul are probleme de greutate, atunci alimentele care sunt cu densitate calorică mare sunt mai puţin recomandate. Toate lucrurile concentrate au volumul mic. Una este să ne umplem stomacul cu ciorbă, alta e să îl umpli cu caşcaval. Caşcavalul se mănâncă cu pâine pentru că este concentrat. Pot apărea capcane: să mâncăm prea mult din alimente extrem de concentrate.

Putem avea situaţia următoare: un copil slab va prefera alimentele dietetice în mod instinctiv.

Ne plac cartofii prăjiţi cu şniţel. Un cartof întreg absoarbe uleiurile vegetale şi va avea de patru-cinci ori mai multe calorii atunci când devine prăjit. Uleiul este cea mai concentrată substanţă nutritivă. Unor copii nu le face bine la siluetă. Produsul nu este toxic, doza face otrava. Orice lucru în exces sau prea des poate să aducă probleme. Dar de siluetă, nu de sănătate. Puţin probabil să ne îmbolnăvim de la cartofi prăjiţi sau șnițel”, a spus medicul nutriționist Mihaela Bilic la Digi 24, potrivit DC News.

Citește mai multe pe DC News.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel