Carmen Brumă, truc pentru a scoate grăsimea din sarmale: „Toată o să rămână în cratiță”

Data publicării:

Carmen Brumă a oferit câteva trucuri inedite prin care putem să ne menținem kilogramele de sărbători.

Carmen Brumă a oferit câteva sfaturi extrem de utile, cu privire la ce și cum trebuie să mâncăm de sărbători, astfel încât să nu ne îngrășăm. Toată lumea își dorește să aibă silueta perfectă, dar, în același timp, să se bucure și de bucatele tradiționale de pe masa de Crăciun, ceea ce este posibil, susține nutriționista. Totuși, există câteva sfaturi pe care trebuie să le urmăm, înainte de a ne „arunca” asupra mesei.

„O regulă de baza  de care ar trebui să țineți cont, mai ales în această perioada,  are legătură cu momentul zilei în care alegeți să consumați alimente periculoase pentru silueta. Dacă vreți să mâncați cozonac, prăjituri, gogoși, șorici, cartofi prăjiți, tobă, salată de boeuf, biscuiți încercați să le mâncați în prima parte a zilei, până în ora 15. În acest fel îi veți da organismului șansa de a consuma energia provenită din alimentele respective, nu să o stocheze sub formă de grăsime.”, a scris Carmen Brumă, pe blogul ei personal.

Poate te interesează și: „Clacam și mă refugiam în frigider”. Carmen Brumă, după ce a slăbit 37 de kilograme: “Sportul nu este esențial pentru slăbit”

 

De asemenea, seara nu doar că trebuie să renunțăm la alimentele grase, bogate în calorii, ci trebuie, de asemenea, să ne axăm asupra legumelor proaspete. 

„Masa de seară ar trebui să conțină obligatoriu o salată din legume proaspete  și să fie cu 2-3 ore înainte de a vă culcă. Datorită conținutului de fibre, senzația de sațietate va apărea mult mai repete și veți mânca mai puțin fără sa percepeți acest lucru ca pe o restricție.”, a continuat nuriționista. 

Truc pentru a scoate grăsime din  sarmale

De asemenea, celebra antrenoare de fitness are un truc inedit si pentru a ne bucura de o porție de sarmale de porc, cu mai puțină grăsime. Mai mult, vedeta le-a dezvăluit urmăritorilor ei și care este ingredientul cu care pot înlocui oricând orezul, care conține, la rândul său, un număr mare de calorii și carbohidrați. Mai mult, acest ingredient secret se va digera mult mai ușor, susține Carmen Brumă. 

„Când încălziți sarmalele, faceți-o într-un vas separat în care puneți o cană de apă, astfel încât toată grăsimea care iese din ele să rămână în cratiță. Nu uitați de ardeiul iute care are proprietatea de a crește arderile 2-3 ore după masă, prin urmare consumați-l fără rețineri. O sarma din carne de porc gătită cu slănină poate ajunge la 250-300 de cal., iar una din carne de pui sau curcan cu foarte puțin orez are aprox. 100-150 cal.  Eu am făcut anii trecuți  sarmale cu quinoa în loc de orez . Quinoa se digera ușor și are o cantitate mai mare de proteine în comparație cu orezul. Dacă sarmalele pe care le-ați consumat au fost foarte grase și combinate cu multă pâine sau mămăligă, puteți să beți după masă o cană cu ceai verde cald. Conține antioxidanți, care împiedică formarea radicalilor liberi, și are un ușor efect diuretic și laxativ. Dacă adăugați și o plimbare in ritm alert timp de o oră, daunele excesului vor fi diminuate considerabil.

Te poate interesa și: Ce mănâncă Mihaela Bilic de Crăciun. Trucurile celebrului nutriționist: „Răsfățul suprem este salata de boeuf, de care nu mă pot sătura”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel