Carmen Brumă, sfaturi de hidratare pe timp de caniculă: ”Nu beți apa cu gheață”. Antrenoarea de fitness trage un semnal de alarmă cu privire la cafea și la alcool

Data publicării:
Sursa foto: Carmen Brumă, Instagram
Descriere foto: Sursa foto: Carmen Brumă, Instagram

Carmen Brumă a explicat de ce este atât de importantă apa pe timpul verii și a dat câteva sfaturi importante ce țin de hidratare.

Carmen Brumă este cunoscută de toată lumea pentru stilul de viață sănătos pe care îl are și pentru silueta de invidiat, care nu-i dă vedei mai mult de 20 de ani. Aceasta postează foarte des și pe rețelele de socializare diferite sfaturi cu privire la dietă și o viață echilibrată, pentru a-și inspira comunitatea și pentru a-i oferi cel mai bun exemplu. Acum, odată cu venirea căldurii, vedeta își îndreaptă atenția spre mai multe domenii cheie, cum ar fi hidratarea, exercițiile fizice, dar și alimentația. Dacă ultimele două sunt dezbătute foarte des de celebra antrenoare de fitness, de data aceasta soția lui Mircea Badea și-a îndreptat atenția asupra lichidelor, care sunt atât de importante în sezonul cald. 

„Dintre toate lichidele, apa este singura care hidratează organismul începând de la nivel celular. Necesarul de apă al unui adult în condiții de temperatură, umiditate, efort, normale este între 30-35 ml/ kg corp. În condiții de caniculă e bine ca această cantitate să fie de 40 ml/ kg corp. Deci, daca ai 60 de kilograme, trebuie sa bei 2,4 l de apă pe zi.”, a scris Carmen Brumă pe Instagarm.

Chec cu fructe fără zahăr. Rețeta de DIETĂ a lui Carmen Brumă

De ce nu este bine să bei apa cu gheață pe caniculă


Mai mult, nutriționistul trage un semnal de alarmă cu privire la apa consumată cu gheață, chiar dacă majoritatea persoanelor tind să facă această greșeală, când este cald afară. 

”Pe caniculă nu beți apa cu gheață! Temperatura la care se bea apa este între 10-37 de grade. Apa foarte rece pe timp de caniculă poate provoca șoc termic, stres digestiv, vasoconstrictie periferică. Acest lucru este periculos mai ales la copii, vârstnici, cei care suferă de boli cardiovasculare.”, a mai dezvăluit nutriționistul.

Apa din fructe și legume, esențială pentru organism

La fel de importantă este și apa pe care o luăm zilnic din fructe și legume, mai punctează antrenoarea de fitness. Cu toate acestea, Carmen Brumă spune că acest tip de lichid nu satisface necesarul zilnic și trebuie să venim cu o completare.

„Una dintre cele mai valoroase ape este apa vie structurată, care se găsește în fructe și legume. Ea nu poate satisface însă necesarul de apă al organismului. Pe caniculă este recomandată apa minerală naturală cu un conținut de minerale între 1000-1500 săruri la litru, mai bogată în sodiu sub formă de carbonat de sodiu pentru păstrarea echilibrului electrolitic și acido bazic al organismului.”, a continuat ea.

Carmen Brumă, dieta din concediu: Alimentele care ne ajută în timpul verii

”Evitați cafeaua atunci când temperaturile sunt ridicate!”

Nu în ultimul rând, soția lui Mircea Badea trage un semnal de alarmă asupra consumului de cafea, când temperaturile din termometre sunt prea ridicate.

”Evitați cafeaua atunci când temperaturile sunt ridicate! Cafeaua este diuretică și deshidratează. Dacă nu vă puteți abține, regula e să beți două pahare cu apă la fiecare ceașcă de cafea. Și alcoolul intră în categoria lichide care deshidratează și ar trebui consumat cu moderație.”, a mai punctat Carmen Brumă.

Cea mai mare greșeală în DIETĂ. Carmen Brumă: „Consideră că toate aceste metode au termen de garanție nelimitat”Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel