Când NU trebuie să te cântărești. Carmen Brumă: „Plusurile pe cântar sunt cauzate de retenția de lichide”

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: Carmen Brumă, Instagram, pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: Carmen Brumă, Instagram, pexels.com

Carmen Brumă a oferit câteva sfaturi utile, cu privire la momentul din zi în care ar trebui să ne urcăm pe cântar.

Carmen Brumă este una dintre cele mai cunoscute antrenoare de fitness de la noi din țară, fiind renumită nu doar pentru sfaturile și antrenamentele de excepție cu care își inspiră fanii, dar și pentru fizicul ei de invidiat, pe care reușește să îl aibă la vârsta de 45 de ani. Partenera lui Mircea Badea încearcă cât mai mult să-și inspire și fanii să adopte un stil de viață cât mai sănătos, care să nu fie considerat drept o dietă, ci un mod de a trăi pe termen lung. Pe lângă sfaturile de nutriție și antrenamente însă, Carmen Brumă mai postează și alte diferite trucuri, ce au legătură cu kilogramele. Spre exemplu, recent, celebra antrenoare a postat pe rețelele de socializare câteva situații după care nu este bine să te cântărești. În caz contrat, cântarul va arăta mai multe kilograme decât avem, de fapt, în realitate. 

„Când nu e bine să te cântărești:

- înainte sau în timpul ciclului menstrual (plusurile pe cântar sunt cauzate de retenția de lichide normală în această perioadă)

- după o seară în care ați băut alcool

- după o zi în care ați mâncat mai mulți carbohidrați și alimente sărate

- după eforturi fizice intense (de exemplu, după o alergare mai lungă, un semimaraton sau maraton, corpul trece printr-un proces de refacere musculară și reține lichide).”, a scris Carmen Brumă, pe rețelele de socializare. 

VEZI și: Cinci alimente de sezon care ajută la slăbit. Așa se menține în formă Carmen Brumă

Carmen Brumă, dieta de toamnă

Mai mult, recent, Carmen Brumă vorbea tot pe rețelele de socializare despre motivele pentru care ar trebui să ne începem dieta toamna. Există trei factori principali care ne vor ajuta în combaterea kilogramelor în plus, așadar, nu trebuie decât să avem puțină ambiție. 

„Trei motive pentru care toamna este sezonul ideal pentru a începe o cură de slăbire:

1. Metabolismul este un pic accelerat, pentru că organismul se adaptează schimbărilor de temperatură.

2. Ai la dispoziție o mulțime de legume și fructe bogate în antioxidanți si alte elemente utile organismului. În plus, rădăcinoasele care se găsesc din belșug în această perioadă sunt o sursă bună de amidon care " ține de foame".

3. Nu ai presiunea " timpului"! Multe persoane " se trezesc" că vor să dea jos surplusul ponderal cu două săptămâni înainte de concediu sau venirea verii. Cum ea e departe, poți să slăbești într-un ritm corect și sigur.”, a transmis Carmen Brumă pe rețelele de socializare.

VEZI și: Carmen Brumă, secretul căsniciei cu Mircea Badea: ”Chimia de la început vine și pleacă”. Cum au gestionat cei doi bullyingul, de-a lungul timpului

Cum a devenit Carmen Brumă adepta unui stil de viață sănătos

Invitată recent în cadrul unui podcast, Carmen Brumă a povestit cum a luat naștere pasiunea sa pentru diete și un stil de viață echilibrat. Vedeta s-a transformat rapid, în adolescență, de la Miss Boboc, la o persoană cu probleme în greutate, din cauza problemelor pe care le avea la acea vârstă. Dacă prima dată s-a instalat depresia, cu timpul, antrenorul de fitness și-a dat seama că stilul de viață sănătos este răspunsul pe care îl caută. 

„Povestea mea a început în adolescență, când a trebuit să ne mutăm în Moscova. Eram în culmea gloriei mele, ieșisem Miss Boboc. Am intrat într-un soi de depresie. Ce face o adolescentă care intră în depresie? Se refugiază în mâncare. Așa, fără să simt, Eu n-am perceput că iau un 1 kilogram, 2, 3, pur și simplu, am avut senzația că mă trezesc peste noapte cu 37 de kilograme spre 40 în plus.

Depresia s-a adâncit și am început să fac tot felul de prostii care m-au costat sănătatea în acel moment. Am ținut nenumărate cure de slăbire, ajunsesem pe marginea prăpastiei, ajunsesem într-un soi de obsesie din asta.”, a povestit Carmen Brumă, în poscastul „Te ascult cu Ilinca Vandici”.

Carmen Brumă, la minus 35 de grade, goală, pe balcon: „M-a găsit maică-mea. A fost dramatic”. Motivul pentru care antrenoarea stătea dezbrăcată în frig



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel