Beneficiile cafelei pentru siluetă. Câte cești este recomandat să bei pe zi

Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Mihalea Bilic încurajează consumul de cafea, care are mai multe beneficii decât ai fi crezut.

Cafeaua este unul dintre obiceiurile zilnice, pe care foarte mulți oameni îl au. Bei cafea pentru gustul deosebit, o bei pentru că te trezește sau, pur și simplu, o bei din obișnuință, însă niciodată nu-ți începi ziua fără ea. Ai toate motivele să faci asta și să continui cu acest tabiet. Mihaela Bilic a dezvăluit toate beneficiile pe care le poate conține o ceașcă de cofeină. La unul dintre ele, cu siguranță, foarte multă lume nu s-ar fi gândit și, mai exact, faptul că aceasta este un bun inamic în lupta cu kilogramele în plus.

„Da, cafeaua ajută la slăbit și nu doar printr-un singur mecanism, ci prin mai multe. Se cunoaște efectul tonic, stimulant al cofeinei asupra sistemului nervos. Este adevărat, cafeaua ne trezește. Și nu doar pe noi, ci și pe tubul digestiv - mai exact, musculatura netedă din pereții intestinului este contractată, fapt care duce la mișcări peristaltice, de progresie a conșinutului digestiv. Deci, nu încape îndoiala, cafeaua stimulează digestia, accelerează tranzitul intestinal și previne constipația. Tot cafeaua stimulează metabolismul, adică mai exact intensifică conversia grăsimii de rezervă în glucoza necesară mișcării, crește rezistența la efort și capacitatea de contracție a mușchilor. Nu întâmplător, cofeina a fost pusă pe lista substanțelor cu efect de doping la sportivi. Ea, cofeina, consumată cu 20-30 de minute înainte de efortul fizic crește performanța sportivă și mobilizează depozitele de grăsime. Deci, ajută la slăbit! Și, nu în cele din urmă, cafeaua inhibă apetitul, te ajută să mai uiți un pic de senzația de foame.”, a scris Mihaela Bilic în cartea ”Ingredientele care ne fac viața mai frumoasă”.

Sucul, inamicul siluetei. Mihaela Bilic: ”Nu consumați caloriile în formă lichidă”. Motivul pentru care NU simțim gustul intens de dulce dintr-o băutură

Ce spune Mihaela Bilic despre cafeaua consumată cu lapte

Mai mult, Mihaela Bilic spune că dacă bem cafeaua cu lapte, atunci aceasta ne va stopa probabil senzația de foame din organism, pentru mai multe ore. De asemenea, aceasta ne dezvăluie și câte cești de cafea putem consuma pe zi, fără să ne punem sănătatea în pericol.

„Orice substanță cu efect de stimulare a sistemului nervos (excitanți psihici) produce drept contra-efect o inhibare a centrului foamei. Când ești agitat, când nivelul adrenalinei sau dopaminei e crescut, celelalte senzații sunt blocate, inclusiv foamea. lar ca secret suplimentar, cafeaua băută cu lapte rămâne mult timp în stomac și ține de foame două-trei ore, precum o porție de ciorbă. Câte cafele putem consuma zilnic, fără niciun risc pentru sănătate? În cărțile de medicină se spune că maximum cinci cești. Eu vă confirm că fie și doar trei cești/zi fac diferența: se deblochează slăbitul și uitați de foame. Doar sã nu-i deranjați pe cei din jur, pentru că veți avea și o putere de muncă mai mare.”, a continuat medicul nutriționist.

Ce mezeluri poți consuma la dietă. Mihaela Bilic dezvăluie care este cea mai „cuminte” alegere

Popcorn sau pufuleți? Mihaela Bilic dezvăluie ce variantă îngrașă mai puținGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Dată: 30 iul 2022, 10:00 | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience