Băutura care te scapă de insomnie și crește imunitatea. Lidia Fecioru: „Se bea de două-trei ori pe zi”. Ai nevoie de un ingredient simplu

Data publicării:
Lidia Fecioru, captură video Antena 3
Descriere foto: Lidia Fecioru, captură video Antena 3

Lidia Fecioru a dezvăluit un leac excelent, cu multiple beneficii pentru sănătate.

Știm despre o legumă din bucătărie că este foarte sănătoasă, conține mule vitamine și beneficii pentru sănătate, dar se pare că aceasta poate duce și la alungarea insomniei și creșterea imunității. Lidia Fecioru a fost invitată în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse, de pe Antena 3, unde a dezvăluit cum se prepară leacul miraculos, în doar câțiva pași simpli. 

"Noi știm că morcovul, dacă îl tai rondele, seamănă cu irisul ochiului. Beta-carotenul e în floare și vedem bine cu ochii. 

Dar există plante la care frunza conține mai multe vitamine și oligoelemente și tot felul de antioxidanți. Tocmai frunzele, și nu rădăcină, care de fapt se mănâncă. 

Ce sfat aș da: este un ceai pe care îl putem bea fără probleme. Îl pot bea și copiii, și gravidele pentru că are foarte multe oligoelemente și antioxidanți.”, spune Lidia Fecioru în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse, de pe Antena 3.

Citește și: Lidia Fecioru, despre etapele prin care trec toate relațiile de cuplu: "Putem fi îndrăgostiți și 10 ani de partenerul nostru"

„Se poate bea de două-trei ori pe zi”

Ceaiul obținut este foarte bun pentru persoanele care au probleme cu insomniile sau care au o imunitate scăzută, spune Lidia Fecioru. Mai mult, acesta poate fi consumat fără grijă atât de copii, cât și de femeile gravide.

„Frunza de morcov e excepțională pentru cei care suferă de insomnii, are foarte mult seleniu, ceea ce înseamnă că mărește imunitatea, scăzând riscul aparițiilor bolilor oncologice. 

Se poate bea de două-trei ori pe zi sau se poate bea numai seara, înainte de culcare. 

Din frunzele de morcov se face ceai normal. Dar uscăm frunzele când sunt verzi, nu le luăm pe cele uscate de pe câmp. 

Le rupem când sunt verzi, le uscăm și le mărunțim, apoi le păstrăm într-un borcan de sticlă și facem ceai din frunze de morcov. E foarte bun. În plus, putem adăuga miere după gust. 

Mai mult, e foarte important, că se poate da inclusiv copiilor. Ceaiul de morcov tratează foarte bine tot ce înseamnă la copii probleme gastrointestinale, mai ales la sugari, când au probleme cu burtica, cu gazele", a mai spus bioenergoterapeutul.

VEZI și: Lidia Fecioru, leac pentru elasticitatea trupului, dar şi a creierului: "Nu se poate prepara din altceva"

Un alt leac excelent pentru insomnie

Leacuri pentru insomnie nu se opresc însă aici. În trecut, Lidia Fecioru dezvăluia o altă băutură minune care te poate face să uiți de nopțile albe. 

„Vorbim de o băutură miraculoasă cu banană cu scorțișoară, care e și foarte bună pentru că banana și cu scorțișoara la un loc sunt foarte gustoase. Banana are calciu, magneziu și fosfor. Calciul este pentru mușchi, inclusiv pentru mușchiul inimii, fosforul este pentru ca organismul să-și acumuleze tot ce înseamnă minerale, iar scorțișoara ne ajută pentru tot ce înseamnă circulația periferică. 

Plus că e foarte bun acest amestec, pentru că reglează hormonii feminino-masculini din corp și femeile pot rămâne gravide. Deci face un echilibru hormonal foarte bun. 

În plus, această băutură este foarte bună pentru sistemul nervos, pentru cei care au insomnii, care au probleme de stres. Se prepară simplu: la un litru de apă se pun două banane, se taie rondele și se adaugă două bețișoare de scorțișoară. Se pun beţişoare de scorţişoară, şi nu condimentul măcinat. 

Punem întâi la fiert scorțișoara cu apa. Când a început să fiarbă, după cinci minute adăugăm banana. După fierbere, putem mixa această băutură.”, mai spune Lidia Fecioru, în altî ediție a emisiunii Adevăruri ascunse. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel