Bananele, beneficii uriașe pentru sănătate. Dr Bilic: „ Au grijă de dispoziţia şi starea noastră de bine. Și NU ÎNGRASĂ”

Data publicării:
Bananele, beneficii uimitoare pentru sănătate. Foto Unsplash/ autor Giorgio Trovato
Descriere foto: Bananele, beneficii uimitoare pentru sănătate. Foto Unsplash/ autor Giorgio Trovato

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a explicat de ce este bine să includem bananele în alimentația noastră.

Dacă mărul era fructul ce ne garanta sănătatea fizică banana este cea care are grijă de dispoziţia şi starea noastră de bine. Nu întâmplător bananele sunt cele mai consumate fructe exotice, în multe ţări ele se gătesc/se prăjesc precum cartofii- tocmai pentru că sunt hrănitoare şi pline de nutrienti valoroşi. 

Anul trecut am mâncat pentru prima oară banane prăjite la Barcelona, am fost chiar în bucătărie să văd cum se pregătesc, tocmai pentru că nu-mi venea să cred cat de diferit este gustul lor atunci când sunt gătite. Bananele au glucide lente ce asigură energia în caz de sport/mişcare, au potasiu şi magneziu pentru funcţionarea optimă sistemului nervos şi a muşchilor. 


Dar cel mai important ingredient al lor este triptofanul, un aminoacid esenţial care se transformă în organism în serotonină. Iar serotonină este substanţa de care depinde starea noastră de bine liniştea şi echilibrul psihic. Doar bananele şi prunele conţin acest precursor natural de serotonină, aşa că lăsaţi merele şi citricele deoparte în această perioadă şi puneţi accent pe banana - nu strică niciodată un strop de bine în plus. Şi nu, nu îngraşă!! O banană are sub 100 calorii, iar faptul că este alcalină (nu acidă precum mărul şi citricele) o face prietenoasă cu tubul digestiv şi nu stimulează pofta de mâncare”, a transmis dr. Mihaela Bilic pe pagina ei de Facebook. 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel