Alimentul care nu îngrașă, ci ajută la slăbit. Mihaela Bilic: „Ține de foame multe ore. Mâncăm pe săturate, fără să ne îngrășăm”

Data actualizării: | Data publicării:
Mihaela Bilic, foto Arhiva Personală
Descriere foto: Mihaela Bilic, foto Arhiva Personală

Mihaela Bilic a dezvăluit câteva sfaturi esențiale pentru persoanele care se află la dietă.

Mihaela Bilic, unul dintr ecei mai cunoscuți medici nutriționiști de la noi din țară, a dezvăluit modalitatea prin care poți mânca pe săturate, chiar dacă ești la dietă. Foarte multe persoane tind să se înfometeze, atunci când vor să piardă câteva kilograme, lucru care nu este deloc în regulă. Așadar, iată câteva dintre alimentele pe care le poți consuma oricând și care nu vor avea un impact negativ asupra siluetei tale. 

„Cum mâncăm fără să ne punem în pericol silueta? Optăm pentru alimente cu putere sațiogenă crescută, care ne satură cu puține calorii. Senzația de sațietate apare la două categorii de nutrienți: fibrele, care au volum mare și dau efect de stomac plin și proteinele, care sunt greu de metabolizat. Oul fiert este produsul cu cea mai mare putere sațiogenă și are doar 80 de calorii. Urmează apoi carnea, indiferent de culoare și de animalul de la care provine. Proteinele din carne au calorii negative, țin de foame multe ore, iar organismul cheltuiește energie pentru metabolizarea lor. Deci, carnea nu îngrașă, ci ajută la slăbit. Peștele intră tot la categoria proteinelor care satură bine. În plus,  are efect antiinflamator produs de acizii grași Omega 3.”, a declarat Mihaela Bilic, în cadrul emisiunii Doctor de bine, de pe Pro TV. 

Te poate interesa și: Mihaela Bilic, sfaturi pentru femeile care vor să slăbească: „Nu poți să te așezi cu soțul la masă și să mănânci cot la cot cu el”

Ce făinoase poți consuma dacă ești la dietă

Nici de făinoase nu trebuie să te ferești, spune Mihaela Bilic. Singurul secret este să înlocuiești produsele albe cu cele integrale.

„Din categoria făinoase, pastele fierte al dente și cartofii în coajă sunt produsele care ne satură fără să ne pună în pericol silueta. Nu gătiți pastele până s-au înmuiat de tot, iar cartofiii și orezul consumați-le după ce s-au răcit. O parte din amidon nu se mai absoarbe, deci umplem burta eficient, cu mai puține calorii.

Pâinea integrală, bogată în tărâțe, este de preferat variantei albe și pufoase. Are un conținut mare de fibre, blochează o parte din amidon, indicele glicemic scade, iar senzația de sațietate crește.”, a continuat medicul nutriționist. 

Citește și: Sarea „ascunsă” din alimente. Bilic: „Prea multă dăunează grav sănătății”. Ce înseamnă un gram de sare?

Beneficiile supei într-o dietă

Dacă ții dietă, nu trebuie să uiți să consumi des supe sau ciorbe, pentru că acestea vor avea un impact pozitiv asupra întregului proces de pierdere a kilogramelor în plus.

„Deși este considerată peste 90% apă, supa și ciorba te satură cu puține calorii. Se numește paradoxul ciorbei și s-a dovedit că stă în stomac de două ori mai mult decât stă felul doi. Așa că nu ezitați să începeți masa cu o supă, dacă vreți să umpleți stomacul repede.”, a mai spus Mihaela Bilic. 

Ce desert consumăm când suntem la dietă

Nu în ultimul rând, Mihaela Bilic recomandă și un desert pentru dietă, dar și o gustare fără prea multe calorii.

„Meniul nostru sățios trebuie să conțină și un desert. Fructele precum merele, perele, gutuile sau caiele au avantajul că satură rapid. Vreți ceva de ronțăit? Porumbul expandat este prietenul nostru, adică popcorn și nutrienți. Să mâncăm pe săturate, fără să ne îngrășăm? Iată că se poate.”, a conchis aceasta. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel