Alimentele care-ți vor îmbunătăți aspectul pielii. Promovează strălucirea și elasticitatea sa

Data publicării:

Specialiștii au făcut un top al alimentelor care garantează o piele mai frumoasă.

Aspectul și sănătatea pielii tale pot fi influențate într-o proporție destul de mare de alimentația pe care o ai în fiecare zi. De exemplu, cercetările notează o posibilă legătură între produsele lactate și acnee la unele persoane, iar lipsa de apă poate afecta hidratarea pielii. 

De asemenea, probabil că nu este o surpriză faptul că alimentele mai puțin procesate sunt, în general, mai bune pentru organismul tău. Cele minim procesate sunt mai puțin susceptibile de a avea adaos de sare, zahăr, conservanți și aditivi care ar putea avea un impact asupra pielii și a sănătății generale. Mai mult, fructele, legumele, proteinele slabe, nucile, semințele și unele uleiuri sunt exemple de alimente cu puține sau deloc ingrediente adăugate, cu efecte excelente asupra pielii. Specialiștii au relizat însă un toc al celor cel bune alimente pentru sănătatea pielii, în funcție de impactul pe care acestea îl pot avea, notează EatThis.

Somonul

Acest pește este o sursă excelentă de grăsimi omega-3, un nutrient important pentru sănătatea pielii. Acest nutrient poate reduce, de asemenea, inflamația din organism, reducând potențial și incidența acneei. Este, de asemenea, cunsocut ca având un conținut scăzut de mercur, ceea ce îl face o opțiune sigură pentru întreaga familie, inclusiv pentru femeile însărcinate și copii. 

Citește și: Coaja și sâmburii, cea mai sănătoasă parte din struguri. Mărgărit: „Ne protejează de diverse boli”. Cum alegi strugurii perfecți / VIDEO

Nucile

La fel ca și peștele, nucile sunt, de asemenea, o sursă de acizi grași omega-3. Nu numai că această grăsime esențială vă poate îmbunătăți pielea, dar nucile sunt, de asemenea, o sursă de zinc, un alt nutrient care favorizează aspectul plăcut al pielii. Acest mineral îndeplinește, de asemenea, funcții de reglementare inflamatorie și antimicrobiană. Nucile reprezintă o gustare ușoară, ce pot fi adăugate și în fulgii de ovăz de dimineață, fiind extrem de delicioase.

Avocado

Majoritatea caloriilor din avocado provin din grăsimi, iar acest lucru aduce numeroase beneficii asupra pielii. Un aport mai mare de grăsimi totale și grăsimi nesaturate, precum cele găsite în avocado, sunt asociate cu o mai bună elasticitate a pielii, potrivit unui studiu. Tot el a mai observat și că, de asemenea, un aport mai mare de legume verzi și galbene este asociat cu mai puține riduri.


Roșiile

Roșiile sunt o sursă bogată de vitamina C, un nutrient cu efecte antioxidante care ajută, de asemenea, la producerea colagenului în organism. Asta ajută, de asemenea, la elasticitatea pielii, ceea ce duce la un aspect mai tânăr. Anumiți compuși din roșii, cum ar fi licopenul, pot, de asemenea, să vă protejeze pielea de daunele provocate de razele UV. Multe fructe și legume sunt pline de vitamina C, ceea ce le face să fie alimente bune pentru pielea ta. 

Ceaiul verde

Deoarece hidratarea este o parte importantă a sănătății pielii, alte lichide în afară de apă pot ajuta la creșterea hidratării și pot oferi beneficii suplimentare. Ceaiul verde este cunoscut pentru conținutul său ridicat de antioxidanți, iar acest lucru îi permite să vă protejeze și pielea de soare. Un alt studiu a constatat, de asemenea, că consumul de ceai verde a îmbunătățit elasticitatea, textura și hidratarea pielii. 

VEZI și: Zacusca, pericol pentru siluetă? Singurul mod în care o poți consuma, fără să te îngrași. Cristian Mărgărit: „Mare atenție” / VIDEO


Ardeiul gras

Cu varietăți de culori în verde, galben, portocaliu și roșu, ardeiul gras este un alt aliment bogat în vitamina C. Un studiu menționat anterior a remarcat beneficiile pentru piele ale legumelor verzi și galbene, printre care s-ar număra și ardeii grași. Un alt studiu a arătat că femeile cu un aport mai mare de vitamina C au avut o probabilitate mai mică de apariție a ridurilor. 


Kiwi

Kiwi este un alt aliment plin de vitamina C. Nu numai că un singur fruct furnizează 64 miligrame din această vitamină, dar conține și vitamina E, care favorizează integritatea pielii prin protejarea epidermei de razele UV dăunătoare și de stresul oxidativ. Kiwi conține, de asemenea, antioxidanți care pot proteja și mai mult celulele pielii. 

Citește și: Greșeala majoră pe care o fac multe persoane la micul dejun. Duce la acumularea kilogramelor în plus



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel