Alimentele care te scapă de răceală. Carmen Brumă: „Tratează durerile gâtului, au efect antiinflamator”. Nu te-ai fi gândit la asta

Data publicării:
Carmen Brumă, captură video Youtube
Descriere foto: Carmen Brumă, captură video Youtube

Carmen Brumă a dezvăluit lista alimentelor pe care trebuie să le consumăm când suntem răciți. 

Carmen Brumă a dezvăluit care sunt alimentele pe care ar trebui să ne axăm atunci când ne confruntăm cu o răceală sau o gripă de sezon. În primul rând, celebrul nutriționist a ținut să evidențieze efectele pe care înghețata le poate avea în această perioadă, în ciuda miturilor care se tot spun despre ea. 

„Foarte mulți oameni, în special părinții, au senzația că răcesc copiii că au mâncat prea multă înghețată sau pentru că au băut rece. Nu este așa. În Europa de Vest sau în America sunt medici care recomandă atunci când ești răcit să mănânci înghețată, pentru că este un atiinflamator local, ameliorează durerea, e adevărat că pentru o scurtă perioadă de timp. În plus, îți dă o stare de bine, își crește glicemia, și dacă este înghețată făcută în casă, cu atât mai bine.”, a declarat Carmen Brumă, în cadrul emisiunii MediCOOL de pe Antena 1. 

Citește și: Salata care te scapă de vergeturi. Carmen Brumă: „Ajută să ai pielea hidratată, strălucitoare, dar ajută și la producția de colagen și elastină”

Supa de pui, alimentul minune într-o răceală

Supa de pui se află și ea, bineînțeles, pe această listă. Vedeta explică astfel, pe această cale, de ce aceasta e atât de importantă pentru sănătatea noastră. 

„Supa de pui, este minunată, e un aliment complet, din punct de vedere nutrițional. Ai carne, legume, ai colagen, inclusiv cistină, un aminoacid care desfundă nasul și dacă mai pui și tăieței, ai și paste făinoase, ai și glucide lente, e perfect.”, a continuat Carmen Brumă.

„Foarte mare atenție la un aspect. Când suntem răciți sau când avem copilul în casă care e răcit, nu-l obligați să mănânce. Dacă nu îi trebuie, înseamnă că corpul lui își emană toată energia pentru imunitate, nu pentru digestie. Putem totuși să-l rugăm să înceapă cu această zeamă de pui.”, a intervenit și doctor Mihail. 

VEZI și: Prăjitură de post cu ananas, din doar 5 ingrediente. Rețetă rapidă, gata în câțiva pași simpli

Alimentele iuți, pe lista lui Carmen Brumă

De pe listă nu puteau lipsi nici usturoiul, ghimbirul sau ceapa. Acestea sunt surse importante de vitamina C, dar unele dintre ele au și proprietăți inflamatorii. 

„Avem și pătrunjelul, sursă de vitamina C, usturoiul, este unul dintre alimentele preferate ale românilor, când vine vorba de răceală, antiviral, antibacterian. Are o substanță care se numește alicină și care contribuie la întărirea sănătății intestinale și sistemul imunitar depinde de tot ce înseamnă sănătatea intestinală. 

Dacă tot suntem la categoria alimentelor iuți, condimentate, avem ghimbirul și ardeiul iute.

O să mai continui cu ceapa, care este și ea o foarte bună sursă de vitamina C și avem nevoie de vitamina C atunci când suntem răciți. În plus, ea conține și un element care se numește cuercetină și care este un antioxidant foarte puternic, antiinflamator și ne ajută foarte tare atunci când suntem răciți. Putem face un ceai de ceapă, tratează durerile gâtului.”, a mai spus Carmen Brumă. 

VEZI și: Cinci reguli pe care trebuie să le respecți în Postul Paștelui, ca să nu te îngrași. Carmen Brumă: „Conțin cantități mari de carbohidrați simpli”

Nu în ultimul rând, lămâia trebuie și ea inclusă, atunci când ne confruntăm cu o răceală. 

„Avem și citrice. Lămâia o putem pune în foarte multe combinații, în ceai. Hidratarea e foarte importantă, avem nevoie să bem mai multă apă, decât în mod normal.”, a mai spus ea. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel