Cinci reguli pe care trebuie să le respecți în Postul Paștelui, ca să nu te îngrași. Carmen Brumă: „Conțin cantități mari de carbohidrați simpli”

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: Carmen Brumă, Instagram
Descriere foto: Sursa foto: Carmen Brumă, Instagram

Carmen Brumă a oferit câteva sfaturi esențiale de urmat în Postul Paștelui. 

Am intrat deja de câteva zile în Postul Paștelui, cel mai mare și mai aspru post din an. Extrem de mulți creștini au început deja să renunțe la produsele pe bază animală și să se axeze în următoarele săptămâni pe legume și pe proteinele vegetale. După cum și-a obișnuit deja fanii, Carmen Brumă vine în ajutorul tuturor cu câteva sfaturi esențiale, care te vor ajuta să nu acumulezi kilograme în plus în această perioadă de post. 

„5 SFATURI CA SĂ NU TE ÎNGRAȘI ÎN POST
1. Evită excesul de alimente foarte procesate, gen șnițel de post, hamburger de post, mezeluri de post, maioneză de post, care conțin cantități mari de carbohidrați simpli
2. Mănâncă suficiente proteine vegetale din surse diferite, astfel încât să ai toți aminoacizii esențiali!
3. Nu exagera cu dulciurile vegane care au creme/blaturi din nuci/caju/alune. E posibil să aibă mai multe calorii decât cele convenționale
4. Pentru o mai bună absorbție a fierului din sursele vegetale, adăugați o sursă de vitamina C (lămâie, suc de lămâie, pătrunjel )
5. Fă antrenamente scurte și intense care-ți accelerează metabolismul și stimulează masa musculară!”, a transmis Caren Brumă pe rețelele de socializare. 

Te-ar putea interesa și: Carmen Brumă, rețeta perfectă de mic dejun: „Bogată în proteine, calciu și vitamina D”. Fanii au rămas uimiți

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Carmen Bruma (@carmenbrumaofficial)

 

Cum crești absorbția de fier din produsele vegetale

Faptul că renunțăm la extrem de multe produse esențiale în această perioadă poate duce și la scăderea concentrației de fier din corpul nostru. În acest sens, Carmen Brumă a oferit alte câteva trucuri, astfel încât să crești absorbția de fier din organism. 

„Trei trucuri care te ajută să crești absorbția fierului din produsele vegetale dacă ești vegetarian sau dacă ții postul.

1. Adaugă meselor tale o sursă de vitamina C, spre exemplu, pătrunjel, zeamă de lămâie, ardei gras

2. Evită să bei în timpul mesei cafea, ceai negru sau ceai verde, pentru că taninurile din aceste băuturi reduc absorbția fierului

3. Gătește ingredientele care conțin acid oxalic, cum ar fi roșiile sau spanacul, astfel încât să crești absorbția fierului.”, a explicat Carmen Brumă în altă postare de pe Instagram. 

Te-ar putea interesa și: Murăturile în saramură, mai benefice decât cele în oțet: „Sunt net superioare. Reglează toate procesele de digestie, susțin sistemul imunitar”

 

Cum ne întărim imunitatea

Mai mult, dacă vreți și „rețeta” unei imunități de fier, Carmen Brumă a vorbit și despre asta, în cadrul altei postări. Totuși, aici nu este vorba doar despre un factor, spune ea, ci despre un cumul de elemente. 

„Unul dintre cele mai căutate subiecte în această perioadă este stimularea sistemului imunitar sau întărirea sistemului imunitar. Așa cum am mai spus și în alte rânduri, eu cred că un sistem imunitar echilibrat nu se obține printr-o singură măsură, ci printr-un complex de măsuri, o conduită de viață, un stil de viață, care include o alimentație echilibrată, somn de calitate, mișcare practicată în mod constant, evitarea kilogramelor în plus, hidratare corespunzătoare, managementul stresului și, nu în ultimul rând, suplimente alimentare de calitate, la recomandarea medicului.”, a spus Carmen Brumă, pe rețelele de socializare. 

Citește și: Alimentele care te ajută când este ger afară. Carmen Brumă: „Stimulează digestia, imunitatea și îți dau senzația de căldură”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel