Salata care te scapă de vergeturi. Carmen Brumă: „Ajută să ai pielea hidratată, strălucitoare, dar ajută și la producția de colagen și elastină”

Data publicării:
Sursa foto: Carmen Brumă, Instagram
Descriere foto: Sursa foto: Carmen Brumă, Instagram

Carmen Brumă a dezvăluit cum putem scăpa de vergeturi, cu ajutorul alimentației. 

Carmen Brumă a fost prezentă în platoul emisiunii MediCOOL de pe Antena 1, unde a dezvăluit rețeta minune de salată, care ne scapă ușor, ușor de vergeturi. Aceasta conține doar legume, însă celebra antrenoare de fitness promite rezultate evidente asupra pielii, dacă salata se va consuma regulat. Ai nevoie de doar câteva ingrediente simple, iar salata anti vergeturi e gata în câțiva pași. 

„Salata asta anti vergeturi are niște ingrediente care te ajută să ai pielea hidratată, strălucitoare, ajută la producția de colagen și elastină și este și foarte gustoasă și sățioasă. Așadar, ai nevoie de următoarele ingrediente:

- morcov crud, pentru conținutul de betacaroten, care se transformă în vitamina A și ne ajută la foarte multe lucruri, în special la repararea pielii deteriorată

- grăsimi sănătoase și vitamina E din avocado

- semințe de dovleac, pentru că au un conținut mare de zinc, care reglează activitatatea glandelor sebacee  și ajută la repararea rănilor și putem spune că vergeturile sunt un fel de rană

- și niște vitamina C din ardeiul gras”, a spus Carmen brumă în cadrul emisiunii MediCool, de pe Antena 1.

Te-ar putea interesa și: Prăjitură de post cu ananas, din doar 5 ingrediente. Rețetă rapidă, gata în câțiva pași simpli

Cinci reguli pe care trebuie să le respecți în Postul Paștelui, ca să nu te îngrași

Recent, Carmen Brumă dezvăluia tot pe rețelele de socializare care sunt cele mai importante sfaturi pe care toți creștinii ce țin post trebuie să le respecte, dacă nu vor să acumuleze kilograme în plus în toată această perioadă.

„5 SFATURI CA SĂ NU TE ÎNGRAȘI ÎN POST
1. Evită excesul de alimente foarte procesate, gen șnițel de post, hamburger de post, mezeluri de post, maioneză de post, care conțin cantități mari de carbohidrați simpli
2. Mănâncă suficiente proteine vegetale din surse diferite, astfel încât să ai toți aminoacizii esențiali!
3. Nu exagera cu dulciurile vegane care au creme/blaturi din nuci/caju/alune. E posibil să aibă mai multe calorii decât cele convenționale
4. Pentru o mai bună absorbție a fierului din sursele vegetale, adăugați o sursă de vitamina C (lămâie, suc de lămâie, pătrunjel )
5. Fă antrenamente scurte și intense care-ți accelerează metabolismul și stimulează masa musculară!”, a transmis Caren Brumă pe rețelele de socializare. 

Citește și: Murăturile în saramură, mai benefice decât cele în oțet: „Sunt net superioare. Reglează toate procesele de digestie, susțin sistemul imunitar”

Cum crești absorbția de fier din produsele vegetale

Sfaturile nu se opresc aici, iar Carmen Brumă a dezvăluit și trucurile prin care organismul va avea o mai mare absorbție de fier din produsele vegetale. 

„Trei trucuri care te ajută să crești absorbția fierului din produsele vegetale dacă ești vegetarian sau dacă ții postul.

1. Adaugă meselor tale o sursă de vitamina C, spre exemplu, pătrunjel, zeamă de lămâie, ardei gras

2. Evită să bei în timpul mesei cafea, ceai negru sau ceai verde, pentru că taninurile din aceste băuturi reduc absorbția fierului

3. Gătește ingredientele care conțin acid oxalic, cum ar fi roșiile sau spanacul, astfel încât să crești absorbția fierului.”, a explicat Carmen Brumă în altă postare de pe Instagram. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel