Alex Dima, motivul pentru care a renunțat la cariera în educație. Ce l-a determinat pe realizatorul al emisiunii „România, te iubesc!” sa ia aceasta decizie

Data publicării:
Sursă foto: Youtube/ Fain&Simplu cu Mihai Morar
Descriere foto: Sursă foto: Youtube/ Fain&Simplu cu Mihai Morar

Alex Dima despre condiția unui profesor în anii 2000. Ce l-a făcut pe celebrul realizator al emisiunii „România, te iubesc!” să lase deoparte cariera în educație.

Celebrul jurnalist Alex Dima, realizatorul emisiunii România, te iubesc!  a vorbit despre primul său loc de muncă- profesor de religie, în cadrul podcastului Fain&Simplu, a cărui gazdă este Mihai Morar. Jurnalistul își aduce aminte cu plăcere de această perioadă a vieții sale, povestind cu zâmbetul pe buze.

Înainte cu mult de a fi jurnalist, Alex Dima a studiat preoția timp de 9 ani, după care și-a dat seama că nu este de el, alegând, astfel, cariera în educație. Acesta a profesat timp de un an, un timp care îi trezește amintiri plăcute:

„Pentru mine anul ăla e așa pus într-o căsuță și mă gândesc cu mare drag. La I-VIII,  într-o școală în drumul taberei, de fapt în două, că una era o școală micuță și mai aveam 3 ore ca să fac norma de 18 ore pe săptămână. Eram puștan, aveam 20 și un pic de ani”, a punctat Alex Dima.

VEZI ȘI: Oana Zăvoranu, îngropată în datorii. Clinica vedetei, în pragul falimentului: „Nu a mai vrut să plătească facturile pe care le-am emis”

Cum preda celebrul Alex Dima orele de religie

Jurnalistul avea un mod de a preda atipic, chiar pe placul elevilor:

„Orele mele erau deschise, mai mult discutam cu copiii ăștia. Și oamenii, și copiii au nevoie să fie ascultați”, a spus jurnalistul.

„Stăteam pe bancă, nu la catedră, și vorbeam cu copiii, mici sau mari, cu probleme de clasa I-a sau a VIII-a”, a mai adăugat Alex Dima.

VEZI ȘI: O cisternă cu substanțe periculoase a explodat lângă București. Update: O persoană a murit

70 de dolari salariul unui profesor debutant

Nu îi era ușor, mai ales prin prisma salariului care nu depășea 70 de dolari la acea vreme. Mai ales că existau elevi cu mai mai mult doar ca bani de buzunar:

„Am plecat din învățământ din cauza banilor. Eu câștigam pe lună undeva la 70 de dolari. Cam așa știam că era paritatea, vreo 200 și ceva de lei. Erau copii prin clase pe care dacă îi întrebai „Câți bani ai la tine acum?”, aveau cam cât câștigam eu într-o lună, bani de buzunar. Aici era o bătaie de joc și m-am oprit. Am încercat să-mi găsesc altceva.”, a mai spus jurnalistul.

Pe lângă faptul că nu prea înțelegeam care e treaba cu programa, la un moment dat am înțeles că există o programă și trebuie să te ții de ea, dar orele mele erau deschise”, a mai povestit Alex Dima.

VEZI ȘI: Mihai Bendeac, în genunchi în fața lui Florin Piersic. Ce i-a spus marelui actor, după ce i-a pupat mâna: „O întâmplare care m-a rupt. Te iubesc mult”

O experiență încărcată de drame

Pe lângă acestea, Alex Dima a trăit și o serie de drame. La numai un an după nașterea fetiței sale, Sara, soția acestuia Roxana, a decedat în urma diagnosticării cu cancer. Jurnalistul mai are un copil, un băiețel, provenind din a doua căsătorie cu o femeie pe care nu dorește s-o facă cunoscută camerelor.

VEZI ȘI: Oana Zăvoranu, victorie în procesul cu Nicoleta Dragne. Vedeta a dat-o în judecată pe fosta ispită de la Insula Iubirii: ”Trebuie să plătesc daune. Ea batjocorea femei și...”

VEZI ȘI: Elena Gheorghe, noi informații despre starea sa de sănătate. Cum se simte artista după ce a zăcut la pat: „Două săptămâni nu m-am putut da jos din pat. A fost greu și dureros”

Puteți urmări podcastul integral aici:



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel