Adevăratul motiv pentru care ne îngrăsăm: Dr Laura Ene: „Nu mâncarea este de vină”

Data publicării:
Unsplash.com/ autori yunmai
Descriere foto: Unsplash.com/ autori yunmai

Dr. Laura Ene, expert în boli metabolice și nutriție, a explicat care sunt adevăratul motiv pentru care ajungem să ne îngrășăm.


Potrivit medicului, inamicul siluetei nu ar fi ceea ce mănânci la masă, ci ceea ce consumi între mese, acele ronțăieli pe care de multe ori nici nu le punem la socoteală.

”Oamenii nu se îngrașă de la ce mănâncă. Dacă ei ar mânca mâncare adevărată, mâncare de calitate, la momentul potrivit - un sendviș de dimineața, un felul doi la prânz, o supă, o salată seara, nu ar avea de ce să se îngrașe. Ne îngrășăm de la ce ronțăim, de la faptul că bem tot felul de ciudățenii, ne bem caloriile, și de la faptul că nu ne mai mișcăm”, a explicat medicul, la Digi24.

Mai mult, dr. Laura Ene sare în apărarea pâinii, atât de planată în diete, și spune că nu ea ar fi vinovată de kilogramele în plus. 

”Nu mâncarea este de vină, nu pâinea. Toată lumea, când se apucă de dietă, scoate pâinea. Dar ce buni sunt covrigeii aceia digestivi, vai de mine! Toată lumea, când se apucă de dietă, nu combină carnea cu cartoful, nu care cumva, dar când prindem o porție de pizza, e cel mai bun! Nu despre combinații și nu despre restricții trebuie să fie dietele. Și în niciun caz dieta copiilor, copiii este important să mănânce din toate grupele alimentare, pentru că ăsta este de fapt și un stil de viață echilibrat”, a adăugat expertul în boli metabolice și nutriție.


„Pâine este cel mai potrivit de mâncat dimineața, cu un oușor fiert, cu o bucată de braânză, cu o feliuță de cașcaval, o roșie, un ardei, un castravete, un iaurt. Acele cereale puse în iaurt sau în lapte, pe repede-înainte, sunt niște alimente foarte calorice, care nu țin de foame și din punctul meu de vedere nu sunt cele mai bune pentru copii”, a mai spus Ene.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel