9 alimente care te vor ajuta să faci față stresului

Data actualizării: | Data publicării:
Ciocolată. Unsplash.com/ autor Tetiana Bykovets
Descriere foto: Ciocolată. Unsplash.com/ autor Tetiana Bykovets

Multe persoane se confruntă cu un stres prelungit. Iată alimente care ne pot ajuta să-i facem față mai bine.

Ritmul alert al vieții cotidiene ne aduce constant în situația de a face față stresului prelungit. Viața rapidă, bazată pe tehnologie, lasă oamenilor puțin timp pentru a trăi o viață confortabilă, fără stres. Nu numai că crește nivelul de stres, dar are potențialul de a afecta sănătatea ta. Numeroasele căderi și depresii succesive ale vieții nu fac decât să adauge probleme, ducând la probleme de sănătate fizică și mintală.

Aceste niveluri ridicate de stres ne obligă adesea să apelăm la alimente nesănătoase, care fac mai mult rău decât bine organismului. Ar trebui să monitorizați ceea ce mâncați, deoarece acesta vă afectează cu adevărat starea emoțională. Credeți sau nu, mâncarea poate ajuta la scăderea nivelului de cortizol și la ținerea la distanță a bolilor de sănătate mintală.

 9 alimente care te pot ajuta să scapi de stres


Pește Gras

Peștele gras este bogat în acizi grași omega-3, care conține acid alfa-linolenic care poate ajuta la reducerea stresului și a anxietății. Puteți include somon, macrou și păstrăv în dietă.

Ouă

Ouăle întregi sunt pline de nutrienți, deoarece sunt bogate în minerale, aminoacizi, antioxidanți și proteine. De asemenea, sunt bogate în colină, care joacă un rol crucial în sănătatea creierului și poate proteja împotriva stresului.

Pătrunjel

Această plantă nutritivă conține radicali liberi care ajută la protejarea stresului oxidativ, care este asociat cu multe boli, inclusiv depresia și anxietatea. De asemenea, conține carotenoide, flavonoide și uleiuri volatile, toate având proprietăți antioxidante puternice și ajută la reducerea inflamației.

 

 

Citește continuarea pe DC Medical. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel