8 alimente pe care să le consumi pe caniculă. Te hrănesc și te răcoresc

Data publicării:
Unsplash.com/ autor Caju Gomes
Descriere foto: Unsplash.com/ autor Caju Gomes

Există câteva alimente pe care le puteți consuma pentru a vă menține răcorit și hidratat pe caniculă. Conțin multă apă, sunt hrănitoare și răcoritoare.

Iată lista cu 8 cele mai bune alimente de consumat pe caniculă: 

1. Roșii
Roșiile au un conținut ridicat de licopen, un antioxidant, cunoscut ca un puternic agent de prevenire a cancerului. Roșiile roșii sunt 94% apă, în timp ce soiul verde este de aproximativ 93% H20. Delicios într-o salată sau perfect într-un sandviș, este ușor să introduceți acest fruct în mesele dvs. zilnice.

2. Verdețuri
Verdețurile de un verde întunecat sunt compuse din 80 - 95% apă, ceea ce le face foarte ușor de digerat. Aceasta înseamnă că trec rapid prin sistemul digestiv, oferind o senzație de răcire în corp.

3. Pepene
Pepenele rece stinge chiar și cea mai puternică sete și este răcoritor. Pepenele galben sau cel verde au un conținut scăzut de calorii și un conținut ridicat de apă (95%).

4. Castraveți
Castraveții sunt o legumă excelentă pentru zilele fierbinți de vară, deoarece conțin multă apă (95% apă). Trebuie mâncați cruzi, pentru că odată ce le gătiți, pierd din apa și calitățile răcoritoare.

 

Citește continuarea pe DC Medical.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel