Parfumurile și uleiurile esențiale care resping țânțarii. Îi vor ține departe de dumneavoastră

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Егор Камелев
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Егор Камелев

Țânțarii sunt mai mult decât o pacoste în curtea din spatele casei; ei sunt, de asemenea, cel mai mortal animal din lume, transmițând o serie de boli care provoacă peste 700.000 de decese anual.

Experții spun că există patru soluții pe care ar trebui să le încercați, pentru a ține țânțarii departe de dumneavoastră. Citiți mai departe pentru a afla ce parfumuri resping țânțarii - și pregătiți-vă pentru mai puține înțepături de insecte în această vară.

1. Eucalipt de lămâie

Săpunurile și uleiurile parfumate pe bază de extracte de eucalipt de lămâie s-au dovedit a fi la fel de eficiente în respingerea țânțarilor, spune Bryan Clayton. De fapt, potrivit revistei Science, atât spray-urile cât și ulei de eucalipt de lămâie au redus cu 60% atracția țânțarilor la o distanță de un metru.

2. Mentă

Uleiul de mentă ar trebui să fie un alt instrument din arsenalul tău împotriva mușcăturilor de țânțari, spune Clayton, deoarece mirosul său puternic, care este plăcut pentru oameni, este detestat de țânțari. Și, potrivit lui Ricky Young, proprietar al Young's Pest Control din Marea Britanie, atunci când îl aplicați direct pe piele, "senzația de răcoare a mentei este un plus în zilele călduroase".

Există și un alt mod în care uleiul de mentă vă poate ajuta să țineți țânțarii sub control. Potrivit Mosquito Magician, dacă puneți câteva picături de ulei de mentă în apa stătătoare, veți ucide orice larvă de țânțar din interior în 24 de ore.

Săpunul de castilă pur p cu mentă este o opțiune organică populară, pentru a rezista toată vara.

3. Neem

Extras din semințele arborelui de neem, uleiul de neem este un pesticid natural și un repelent pentru insecte care a fost folosit de generații întregi, spune Young.

Cu toate acestea, se pare că uleiul de neem este mai eficient în respingerea anumitor specii decât a altora, potrivit unui studiu publicat în Southeast Asian Journal of Tropical Medicine and Public Health.

"Acțiunea repelentă a uleiului de neem a fost evaluată împotriva diferitelor specii de țânțari. Două procente de ulei de neem amestecat în ulei de nucă de cocos a oferit o protecție de 96-100% împotriva anofelinelor, 85% împotriva Aedes, 37,5% împotriva Armigeres, în timp ce a prezentat o gamă largă de eficacitate, de la 61-94% împotriva speciilor de Culex. Prin urmare, uleiul de neem poate fi aplicat ca măsură de protecție personală împotriva înțepăturilor de țânțari", se arată în studiu.

4. Lavanda

Iar dacă aveți o plantă de lavandă, care respinge și țânțarii, petalele uscate funcționează ca o soluție împotriva mâncărimilor, a declarat anterior Clayton pentru Best Life.

Citește și: 5 plante care vor ține țânțarii departe de curtea ta. Sfatul experților

De ce nu este bine să omori paianjenii din casă. Au beneficii uimitoare pentru viața noastră

Trei ingrediente care țin țânțarii la distanță. Rețeta de repelent natural, făcut acasă

Cu aceste 8 sfaturi poți scăpa rapid de mâncărimea provocată de înțepăturile de țânțari



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel