Cu aceste 8 sfaturi poți scăpa rapid de mâncărimea provocată de înțepăturile de țânțari

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Егор Камелев
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Егор Камелев

Adorăm când soarele strălucește și ne putem bucura mult de aer liber. Singurul dezavantaj: acei țânțari enervanți care ne mușcă în mod constant. Te înnebunește și pe tine mâncărimea provocată de o mușcătură de țânțar? Atunci încearcă aceste sfaturi. Sunt șanse ca mâncărimea să dispară în câteva secunde.

1. Aloe Vera

Aloe Vera este foarte bună pentru multe lucruri. Te ajută să te răcorești atunci când ai stat prea mult la soare, dar este și un tratament pentru acnee. Iar acum se pare că funcționează bine și dacă ai o înțepătură de țânțar care te mănâncă. Aloe Vera răcorește și calmează pielea și reduce mâncărimile. Te mănâncă atât de tare încât te-ai scărpinat până la piele? Dacă da, atunci și aloe Vera îți este foarte utilă! Aceasta ajută pielea să se vindece din nou.

2. Coaja de banană

Poate că acesta nu este primul lucru care îți vine în minte, dar este foarte recomandat. Trebuie doar să freci interiorul unei coji de banană pe mușcătura de țânțar. Acest lucru ar trebui să reducă foarte mult mâncărimea. Umiditatea este eliminată din mușcătura de țânțar de către zaharurile din coajă, ceea ce reduce mâncărimea.

3. Cuburi de gheață

Abia ai fost înțepat? Atunci fugiți la congelator! Răcește cât mai repede mușcătura de țânțar pentru a preveni mâncărimile. Puneți câteva cuburi de gheață într-o flanelă sau într-un prosop de ceai și țineți-l pe mușcătura de țânțar timp de cel puțin douăzeci de minute. Frigul se va asigura că nu veți simți mâncărimea și că umflătura va dispărea. Dacă sunteți complet acoperit de mușcături de țânțar, puteți lua în considerare posibilitatea de a face un duș rece (cu gheață).

4. Sare

Sarea este un alt panaceu natural. Ea usucă mușcătura de țânțar, așa că mâncărimea ar trebui să dispară în cel mai scurt timp. Frecarea cu sare în special va ajuta. Mai întâi de toate, umeziți pielea în zona mușcăturii de țânțar. Luați niște sare (de preferință grosieră) și exfoliați! Lasă să se înmoaie un timp și clătește cu apă caldă. S-ar putea să te usture pentru o vreme, dar apoi vei scăpa imediat de acea mâncărime enervantă.

5. Pasta de dinți

Pasta de dinți este un alt produs care este util pentru mult mai mult decât pentru a te spăla pe dinți. Usucă coșurile, poți face curățenie cu ea și te ajută în cazul înțepăturilor de țânțari. Folosește de preferință o pastă de dinți cu mentă. Întindeți puțină pastă de dinți pe mușcătura de țânțar și lăsați-o pe piele pentru o vreme. Vei observa că zona se usucă rapid și vei scăpa de mâncărimi.

6. Bicarbonat de sodiu

Bine, acesta nu este cel mai bun pentru pielea ta, dar ajută! Amestecă puțin bicarbonat de sodiu cu apă pentru a forma un "terci". Apoi întinde-l pe zona cu mâncărimi și lasă-l pe piele timp de cincisprezece minute. Arată bine și nu vei mai observa mușcătura de țânțar.

7. Suc de lămâie

Acizii naturali ajută la dispariția mâncărimilor provocate de o mușcătură de țânțar. Sucul de lămâie și de lămâie stopează mâncărimile și previne infecțiile. Perfect! Totuși, aveți grijă cu acest lucru. Folosiți sucul doar în interior și spălați-vă bine înainte de a vă întoarce la soare. Acizii din sucuri pot provoca, de asemenea, pete neplăcute pe piele, iar tu nu îți dorești asta.

8. Oțetul de cidru de mere

Ca și sucul de lămâie și de lime, oțetul de mere este foarte acru. Acesta este și motivul pentru care este eficient împotriva mușcăturilor de țânțari. Tamponați puțin din acest oțet pe mușcătura de țânțar și lăsați-l să acționeze câteva minute. Dacă totul merge bine, mâncărimea va scădea. Sunteți acoperit de mușcături de la aceste insecte urâte? Atunci toarnă două sau trei căni de oțet de mere în apa de baie și tratează-ți tot corpul în același timp. Nu vei mirosi foarte bine după această baie, dar bineînțeles, asta e de înțeles, potrivit tips-and-tricks.co

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel