Trei ingrediente care țin țânțarii la distanță. Rețeta de repelent natural, făcut acasă

Data actualizării: | Data publicării:
foto Jimmy Chan/ Pexels
Descriere foto: foto Jimmy Chan/ Pexels

Iată cum poți prepara singur un repelent eficient împotriva țânțarilor.

Cei mai mulți oameni preferă să evadeze în aer liber pentru a se distra vara, dar nu este nimic distractiv să fii mușcat de țânțari. Deși înțepăturile de țânțari care provoacă mâncărimi pot fi enervante, acestea pot avea și consecințe grave. Potrivit Agenției pentru Protecția Mediului din Statele Unite, țânțarii transmit boli și viruși, inclusiv malaria, Zika și o mulțime de alte afecțiuni. Deși o înțepătură de țânțar nu se va dovedi a fi fatală pentru majoritatea oamenilor, este întotdeauna o idee bună să vă protejați ori de câte ori este posibil.


Majoritatea oamenilor apelează la repelenți pentru țânțari și insecte cumpărați din magazine pentru a ține țânțarii la distanță atunci când își petrec timpul în aer liber, însă multe dintre acestea pot provoca iritații la nivelul pielii. De asemenea, acestea vă pot afecta cu adevărat portofelul, în special pentru cei care petrec mult timp în aer liber. Din fericire, există mai multe repelente naturale pentru țânțari pe care le puteți face din confortul propriei case, potrivit House Digest.

Uleiurile esențiale care pun țânțarii pe fugă

 

Pentru a face un spray de casă pentru respingerea țânțarilor, vei avea nevoie de apă distilată, o bază, cum ar fi alcoolul de frecat sau hamamelisul, și mult ulei esențial, potrivit MasterClass. Repelentul de țânțari făcut în casă funcționează prin mascarea mirosului tău uman cu un ulei esențial puternic mirositor pe care majoritatea țânțarilor îl găsesc mult mai puțin atrăgător. Potrivit Green Matters, uleiurile esențiale de citronella, lavandă și lemongrass previn eficient mușcăturile de țânțari. Acestea pot fi, de asemenea, amestecate cu alte uleiuri esențiale pentru a preveni mușcăturile de căpușe și purici, așa că asigurați-vă că cercetați ce insecte supărătoare sunt la pândă în zona dumneavoastră.


Atunci când amestecați repelentul de țânțari făcut în casă, este esențial să țineți cont de câteva lucruri. În primul rând, există o gamă vastă de țânțari în lume, așa că găsirea amestecului potrivit pentru speciile din zona ta ar putea necesita ceva încercări și erori, potrivit Masterclass. De asemenea, unele baze, cum ar fi alcoolul de frecare sau vodca, ar putea irita pielea sensibilă, așa că ieșiți și cumpărați niște hamamelis dacă pielea dvs. se irită de la produse similare.

 

Alte modalități de a ține țânțarii la distanță

Dacă doriți să limitați numărul de țânțari care roiesc în jurul casei, există câteva opțiuni economice pe care să le luați în considerare. Citronela a fost folosită de mult timp ca remediu natural împotriva țânțarilor, iar fabricarea propriilor lumânări de citronella este un proces relativ simplu, conform CandleScience. Totuși, dacă sunteți mai degrabă un grădinar decât un fabricant de lumânări, puteți oricând să plasați strategic câteva plante de citronella în jurul terasei și grădinii dvs.


Un alt repelent simplu împotriva țânțarilor, incredibil de ușor de utilizat în jurul casei tale, este oțetul. În timp ce nu veți dori să vă stropiți cu oțet înainte de a primi musafiri pe terasa dvs., pulverizarea oțetului de cidru de mere în jurul perimetrului terasei (precum și pe picioarele meselor și scaunelor) este o modalitate incredibil de eficientă de a limita țânțarii la următoarea dvs. întâlnire, potrivit Green Matters. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel