Zeama de murături, beneficii pentru sănătate. Ce indicații are

Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Zeama de murături are beneficii neașteptate pentru sănătate. O poți încorpora în ciorbe sau o poți bea ca atare.

Zeama de murături poate fi consumată ca atare sau încorporată în ciorbe pentru a-I da o savoare aparte. Sportivii au fost consumat această băutură  de ani de zile. Experții nu știau toate motivele pentru care zeama de murături era bună de băut după exerciții fizice. Ei știau doar că părea să ajute la ameliorarea crampelor musculare. Aveau dreptate.

Zeama de murături calmează crampele musculare

Bărbații deshidratați au experimentat o ușurare mai rapidă a crampelor musculare după ce au băut suc de murături, potrivit unui studiu publicat în Medicine & Science in Sports & Exercise.

Aproximativ 1/3 ceașcă de suc de murături este tot ce trebuie pentru a avea acest efect. Sucul de murături a ușurat crampele, având un efect mai puternic decât apa, arată Healthline.

Zeama de murături te ajută să rămâi hidratat

Pentru majoritatea oamenilor, consumul de apă este necesar pentru a se rehidrata. Dar este o poveste diferită dacă faci exerciții fizice grele, faci exerciții fizice mai mult de o oră sau faci exerciții fizice în zonele cu climă caldă.

Consumul unor lichide  cu sodiu și potasiu vă poate ajuta să vă hidratați mai repede. Sodiul este un electrolit pe care îl pierzi atunci când transpiri. Potasiul este un alt electrolit pierdut în transpirație.

Zeama de murături conține mult sodiu. După o sesiune de exerciții intense sau de lungă durată, consumarea de zeamă de murături vă poate ajuta corpul să-și revină mai repede la nivelul normal de electroliți.

Zeama de murături, ajutor în diete

Sucul de murături nu conține grăsimi, dar poate avea unele calorii. Acesta poate avea oriunde de la zero la 100 de calorii pe o ceașcă de servire. Cantitatea de calorii depinde de ceea ce se află în zeama de murături.

Sucul de murături conține o mulțime de oțet. Consumul moderat de oțet vă poate ajuta să piardeți în greutate, după cum s-a raportat în Bioscience, Biotehnologie, și Biochimie.

Citește continuarea pe dcmedical.roGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Dată: 11 oct 2022, 21:00 | Categorie: Sanatate
Get it on App Store Get it on Google Play