Viorica de la Clejani, diagnostic. Boala care i-a schimbat complet viața: „Eu fac ce spun medicii”

Data publicării:

Viorica de la Clejani a vorbit despre diagnosticul pe care l-a primit recent, dar și despre schimbările care s-au produs în viața ei după ce a început să aplice recomandările medicilor. 


Viorica de la Clejani a fost diagnosticată cu diabet, astfel că a fost nevoită să-și schimbe complet dieta și stilul de viață. 
Vedeta a slăbit mai multe kilograme, în urma regimului, însă spune că nu acesta a fost planul ei, pentru că se simțea bine oricum în pielea ei. Regimul alimentar pentru diabet este unul extrem de restrictiv, astfel că artista a trebuit să se disciplineze și să urmeze întocmai indicațiile medicilor. 

„Eu fac ce spun medicii. Nu mi-aș fi dorit să slăbesc pentru că eu mă simt bine în pielea mea. Nu mai mănânc zahăr. Mi-a zis doctorul așa: cu cât mănânci mai mult, cu atât te duci mai repede.

Pentru o viață sănătoasă mâncați cât mai puțin. Cât mai puțin și sănătos”, a declarat artista în cadrul emisiunii Vorbește lumea de la Pro TV.

VEZI ȘI: Bianca Drăgușanu suferă de diabet. Vedeta este nevoită să își schimbe dantura din cauza bolii: ”Îmi sângerau gingiile și...”

Ce este diabetul

Diabetul este o afecțiune care afectează capacitatea organismului de a procesa glucoza din sânge, cunoscută și sub numele de zahăr din sânge. Există mai multe tipuri de diabet, care au diverse tratamente.

În Statele Unite, numărul estimat de persoane de toate vârstele care trăiesc cu diabet diagnosticat și nediagnosticat este de 34,2 milioane.

Fără un management continuu și atent, diabetul poate duce la o acumulare de zaharuri în sânge, ceea ce poate crește riscul de complicații periculoase, inclusiv accident vascular cerebral și boli de inimă.

Pot apărea diferite tipuri de diabet, iar modul în care oamenii gestionează afecțiunea depinde de tipul acesteia. Nu toate formele de diabet derivă din faptul că o persoană este supraponderală sau duce un stil de viață inactiv. Unele sunt prezente încă din copilărie.

Cele mai frecvente tipuri de diabet includ diabetul de tip 1, diabetul de tip 2 și diabetul gestațional. Printre tipurile mai puțin frecvente de diabet se numără diabetul monogenic și diabetul legat de fibroza chistică, potrivit Medical News Today

 

Diabet de tip 2


Persoanele cu diabet zaharat de tip 2 nu produc sau nu utilizează insulina în mod eficient. Potrivit Institutului Național de Diabet și Boli Digestive și Renale (NIDDK), acesta este cel mai frecvent tip de diabet și are legături puternice cu obezitatea.

O persoană care trăiește cu diabet de tip 2 poate avea sau nu nevoie de insulină. În multe cazuri, medicația, împreună cu modificări ale exercițiilor fizice și ale dietei pot ajuta la gestionarea afecțiunii.

Oricine, inclusiv copiii și adulții, poate dezvolta diabet de tip 2. Cei mai comuni factori de risc pentru diabetul de tip 2 includ:

vârsta de 45 de ani sau mai mult
excesul de greutate
antecedente familiale

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel