Vine vara în România! Când vom avea 33 de grade în termometre. Busu: „Sunt temperaturi de iulie, e foarte cald”

Data publicării:
Busu, captură foto Youtube
Descriere foto: Busu, captură foto Youtube

Busu a dezvăluit cum va fi vremea în următoarea perioadă. 

Dacă acum vi se pare că temperaturile din termometre sunt extrem de crescute, trebuie să știți că în acest weekend va fi vară în toată regula, vreme ideală de mers chiar și la plajă sau la piscină. Nu spunem noi asta, ci Busu, care dezvăluie că în weekendul 13-14 aprilie 2024 ne așteaptă temperaturi mai degrabă perfecte pentru luna iulie. Nici începutul săptămânii viitoare nu este mai răcoros, astfel încât gradele se mențin extrem de ridicate în termometre.

„Duminică avem de la 20 la 30 de grade, extrem de cald, sunt temperaturi de iulie, e foarte cald, după care ziua de luni vine cu temperaturi și mai mari, 25-33 de grade, temperatură de vară, nicio legătură cu aprilie. Ziua de marți vine iar cu temperaturi foarte mari, undeva până la 31 de grade dacă nu mă înșel. Mai sunt și ceva ploi, averse, dar pe jumătatea nordică, nu prea vin prin sud, vântul e foarte slab, cel mult moderat, iar dimineața pot fi zone în care să apară ceața. Se cam schimbă cauciucurile, dacă nu plecați în Peninsula Scandinavă, în Nord, pentru că acolo ninge sau e lapoviță. Dacă rămâneți în țară, e ok.”, a dezvăluit Busu, în cadrul emisiunii La Măruță, de la Pro TV.

Te-ar putea interesa și: Busu, acuzat că a prezis greșit vremea. Prezentatorul a răbufnit în direct: „Eu ți-am zis asta? Haide că bați câmpii”

Motivul pentru care Busu oferă prognoza pentru cel mult 4 zile

În cazul în care vă întrebați care este motivul pentru care Busu realizează mereu prognoza meteo doar pentru următoarele 4 zile și nu pentru mai multe, răspunsul a fost oferit de curând de către celebrul prezentator meteo.

„Cum să nu? (n.r. a fost întrebat de multe ori despre vreme) Mișu Predescu, producător de film, dacă are filmare exterioară mă sună. Eu nu știu exact cum e acolo, îi spun pe zona respectivă 4 zile. Vă spun ceva, un lucru pe care nu-l știe multă lume, tot ce este peste patru zile, prognoza de peste patru zile este valabilă 7% atât, nu se poate face prognoză pe mai mut de patru zile. În primăvara asta se schimbă vremea de la o oră la alta.”, a dezvăluit Busu în cadrul podcastului realizat de Horia Brenciu.

Te-ar putea interesa și: Elvira Deatcu, replică neașteptată pentru Ioana Ginghină în direct: „Noi totuși ne știm de atâția ani, nu te superi pe mine...”

Cum se făcea înainte prognoza meteo

Aceste lucruri nu se întâmplau la fel și în trecut, unde Busu spune că se făceau niște statistici cu ajutorul lunilor din anii trecuți, care coincideau mereu cu gradele din următoarea perioadă. Acum, însă, aceste lucruri nu mai sunt posibile.

„Începând 1990 nu se mai poate face prognoză pe bază de statistică, ele au murit, înainte așa se făcea. Știai că vremea va fi cam la fel între lunile trecute, făceai o statistică pentru agricultură, zboruri.”, a mai spus Busu. 

Citește și: Cum a slăbit Bursucu 30 de kilograme în doar câteva luni: „Dacă nu am ținut toate dietele din lume...”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel