Varza, tratament pentru durerile articulare. Cum să o folosești

Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Una din cele mai întâlnite legume de pe planetă are efecte asupra durerilor de articulații.

Varza reprezintă o doză de benficii pentru sănătate.  Bogată în antioxidanți, varza poate ajuta la îmbunătățirea funcției creierului, a digestiei, protejând în același timp împotriva afecțiunilor pielii și a bolilor de inimă.

Sursă de fibre

Varza poate fi o sursă foarte bună de fibre alimentare, calciu, magneziu și potasiu. Acesta poate conține, de asemenea, diverse vitamine cum ar fi vitamina C, tiamina, niacina, și acid folic. Acesta poate fi, de asemenea, bogată  în antioxidanți, inclusiv flavonoide, zeaxantina, luteina, colină, și beta-caroten.

Ajută la funcționarea creierului

Antioxidanții din această legumă provin din vitamina C și flavonoide, cum ar fi quercetina și apigenina. Varza roșie ar putea fi deosebit de puternică, deoarece este plină de antocianine. Cercetările arată că antioxidanții pot reduce inflamația și de a spori funcţionarea creierului, arată Organic Facts.

Varza poate fi bogată în vitamina K, iod și antioxidanți, cum ar fi antocianinele. Aceste elemente pot fi benefice ca blocuri de construcție pentru creier. Dar cercetările emergente arată că ar putea face mult mai mult decât să mențină integritatea structurală a creierului și a sistemului nervos.

Un studiu din 2019 al Universității din Rochester, publicat în revista Nature Communications, a constatat că legumele crucifere precum varza pot ajuta la reducerea nivelului de proteine rele care se găsesc în creierul pacienților cu Alzheimer. Academia de Nutriție și Dietetică a recomandat, de asemenea, legume crucifere pentru îmbunătățirea memoriei.

Agent antiinflamator

Cercetările publicate în Clinical Phytoscience sugerează că legumele crucifere precum varza au proprietăți antiinflamatorii. Acestea conțin sulforafan, care este un compus care poate reduce inflamația.

Fruzele de varză conțin și cadminiu, iar  una dintre principalele componente este glutamina. Glutamina este un puternic agent antiinflamator, astfel încât consumul ar putea ajuta la reducerea inflamației, iritațiilor, alergiilor, durerilor articulare, febrei și diferitelor afecțiuni ale pielii.

Poate sprijini tractul digestiv

Un studiu publicat în World Journal of Gastroenterology sugerează că fibrele, prezente în varză, pot ajuta la mișcările intestinale și pot trata constipația. Bogată în fibre și glucosinolate, varza poate ajuta organismul să rețină apa și ar putea menține voluminozitatea alimentelor pe măsură ce se mișcă prin intestine.

Citește continuarea pe dcmedical.ro



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel