Vacanță în Grecia. Noi reguli de călătorie

Data publicării:
Grecia, sursa pixabay/ autor Michelle Raponi
Descriere foto: Grecia, sursa pixabay/ autor Michelle Raponi

Sunt condiții noi pentru călătoria în Grecia, importante pentru cei care pleacă în vacanță.

În Grecia, în perioada 19-26 iunie, sunt permise şi testele rapide făcute la un laborator autorizat şi traduse în engleză. Copiii cu vârsta sub 12 ani nu au obligaţia să prezinte test PCR la intrarea pe teritoriul elen. Apoi, după 26 iunie, în funcţie de situaţia epidemiologică din Grecia, se va hotărî dacă se vor prelungi sau se vor anula unele din acesste măsuri. Deocamdată, în Grecia, au scăzut foarte mult cazurile de infectare. 


Cu toate că există aceste teste rapide negative, nu se poate intra în Grecia dacă nu ai completat formularul de identificare a pasagerului (PLF) cu 24 de ore înainte de intrarea pe teritoriul elen. De asemenea, intrarea în Grecia se poate face şi pe baza certificatului de vaccinare, la 14 zile de la rapel sau printr-un test PCR negativ făcut cu 72 de ore înainte ori dacă ai un certificat prin care să poţi să dovedeşti că ai trecut prin boala şi te-ai vindecat, în urmă cu 2-9 luni.  

 

Citește continuarea pe DCNews. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Calatorii


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel