Untura de porc, beneficii uimitoare pentru sănătate. Dr Mihaela Bilic: „Unde grăsime nu e, nici dragoste nu e”

Data actualizării: | Data publicării:
Dr Mihaela Bilic foto Facebook
Descriere foto: Dr Mihaela Bilic foto Facebook

Dr. Mihaela Bilic mai desfiiințează un mit al alimentației moderne. Deși cu toții am fi tentați să fugim de grăsimi atunci când vine vorba de dietă, nutriționistul afirmă că aceasta ar fi extrem de benefică pentru sănătate. În viziunea medicului, untura de porc este cel mai bun prieten al organismului. 

Medicul Nutriționist Mihaela Bilic spune că grăsimile sunt extrem de importante în alimentația de zi cu zi. 

Potrivit specialistului, untura de porc se numără printre cele mai bune tipuri de grăsimi pe care să le includem în dietă.

„Când vine vorba despre grăsimi, ce anume ar trebui să includem noi în cele 20 de grame de grăsime recomandate zilnic? Poate nu știați, dar uleiurile sunt singurele substanțe care au 100% grăsime, adică niciun strop de apă. În schimb, în unt și în slănină avem 15 până la 20% apă. Uleiul este mai bogat în calorii decât slănina și untul”, a afirmat medicul nutriționist într-un video postat pe pagina sa de Facebook.

 

Cele trei tipuri de acizi grași

 


„Avem trei tipuri de acizi grași: saturați, care la temperatura obișnuită, devin tari (grăsime de porc sau de vită). Avem acizi grași mononesaturați, adică ușor mai fluizi (din belșug în grăsimea de porc și aproape inexistent în grăsimea de vită) și acizii grași polinesaturați, care sunt lichizi (uleiuri).

Dietă. Șase rețete de supe și ciorbe pentru slăbire și creșterea imunității, recomandate de nutriționist

 

Din punctul de vedere al sănătății, ar fi bine ca alimentația noastră să conțină cât mai puține grăsimi saturate. La capitolul grăsime, animalele rumegătoare (vită, oaie, capră) saturatează grăsimea (prin rumegare), în schimb, porcul care este un animal nerumegător, monogastric, are o grăsime mai puțin saturată.

 

Cum alegi carbohidrații sănătoși. 10 SFATURI de la specialist

 

Se spune că porcul este un animal gras, însă depinde de ce bucată de carne alegem. Țineți cont că mușchiul de porc, cotletul și mușchiulețul acela subțire au doar 4% grăsime. Procentul de grăsime crește, iar procentul de proteine scade în cazul cefei de porc, pulpei, pieptului.


Secretul siluetei, alegerea bucății de carne

 

Potrivit medicului, este extrem de important modul în care gătim carnea și alimentele pe care le consumăm alături de aceasta.

Alimentul ideal pentru slăbit. Mihaela Bilic: Are puține calorii și dă senzația de sațietate


„Atenție mare la ce gătiți împreună cu carnea. Dacă lângă ea se află cartofi, paste, orez, acestea vor absorbi ca un burete grăsimea.

Nu uleiurile, indiferent că vorbim despre cel de floarea-soarelui sau de măsline, sunt cele mai sănătoase, ci untura, așa cum făcea bunica. Untura nu are niciun fel de risc când vine vorba despre supraîncălzire pentru că blochează intrarea aerului și oxidarea, implicit, stricarea cărnii. Deci, avem în untură un prieten și la gust, și la sănătate.

Nu grăsimea animală crește risculi de boli cardiovasculare, ci prea multă grăsime, prea mult sedentarism, alcool, fumat, deci un stil de viață nesănătos”, a mai spus Mihaela Bilic.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel