Un Dj de la radio a stat treaz peste 200 de ore, în cadrul unui experiment. Consecințele care au urmat au fost dezastruoase

Sursa foto: freepik.com
Descriere foto: Sursa foto: freepik.com

Un Dj a acceptat un experiment destul de dur, care i-a schimbat întreaga viață.

Un radio host, care a decis să stea treaz timp de 200 de ore în cadrul unui experiment, a avut extrem de mult de suferit, după această perioadă. Peter Tripp și-a asumat această provocare în 1959, continuând să-și difuzeze emisiunea la ora obișnuită.

Totul a fost în numele unei cauze nobile, în cadrul March Of Dimes, o organizație non-profit din SUA, care urmărește să îmbunătățească sănătatea mamelor și a nou-născuților.

Tripp a stat în tot acest timp într-o cabină în Time Square, unde publicul putea să doneze bani în tot acel timp.

Pentru ca acest experiment să poată fi folosit și în domeniul științific, postul de radio a adus câțiva cercetători din domeniul somnului pentru a-l monitoriza pe bărbat non-stop, cât timp a rămas treaz. În mod surprinzător, Tripp a rezistat pentru o perioadă inexplicabil de lungă și și-a păstrat personalitatea obișnuită, în tot acel timp. Cu toate acestea, starea sa fizică a început să se deterioreze, în cele din urmă. După aproximativ 120 de ore, acesta a început să aibă halucinații.

Te-ar putea interesa și: A primit un diagnostic crunt, la scurt timp după ce a mers la plajă. Ce a descoperit femeia: „Un costum de baie mi-a salvat viața”

Ce a început să se întâmple cu bărbatul, în timpul acestui experiment

Așadar, după ce a trecut jumătate din acel timp, în timp ce se afla într-un hotel, bărbatul a deschis un sertar și a văzut cum izbucnesc flăcări. Neștiind cum să explice fenomenul, acesta a suspectat, inițial, că oamenii de știință au pus focul intenționat acolo, pentru a-l face să renunțe la provocare.

Când unul dintre cercetători s-a apropiat de el, DJ-ul delira și l-a confundat cu un antreprenor de pompe funebre, care ar fi fost trimis să îl ia de acolo.

Apoi, Tripp a început să aibă vise neobișnuite, însă în timp ce era încă treaz, deși un fel de halucinații. Acesta se uita în mod insistent la un ceas, crezând că acolo îi poate vedea chipul prietenului său, a început să se întrebe dacă este el însuși și chiar să recunoască în fața oamenilor de știință că nu este Peter Tripp.

În cele din urmă, a reușit să rămână treaz timp de 200 de ore, care înseamnă aproximativ 10 zile.

VEZI și: Hot dog-ul, pericol pentru sănătate. Doar unul singur poate reduce speranța de viață

Care sunt consecințele pe care a fost nevoit să le suporte, în urma acestui experiment

După 24 de ore de somn monitorizat, după ce experimentul s-a încheiat, Tripp a ieșit din pat fără să pară că se simte rău. Cu toate acestea, se presupune că experimentul a avut un efect permanent asupra lui.

La scurt timp după aceea, viața sa a început o să cadă tot mai în jos, pierzându-și slujba la postul de radio și divorțând de soția sa.

Ca să înrăutățească situația, în 1960 a fost implicat într-un scandal uriaș cu celebrități, în  care a fost acuzat că a primit bani, pentru a difuza anumite melodii.

Citește și: Cele mai ghinioniste culori, potrivit experților Feng Shui. Nu ar trebui să le folosești în casa ta, dacă vrei să ai parte de norocGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Dată: 21 iun 2023, 14:39 | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience