Cele mai ghinioniste culori, potrivit experților Feng Shui. Nu ar trebui să le folosești în casa ta, dacă vrei să ai parte de noroc

Data publicării:
Sursa foto: freepik.com
Descriere foto: Sursa foto: freepik.com

Există mai multe culori care sunt considerate a fi ghinioniste, potrivit practicilor Feng Shui.

Există multe principii importante în Feng Shui, care îți pot influența starea de spirit sau bunăstarea materială. Așadar, specialiștii notează că nu ar trebui să pui niciodată patul pe același perete cu o ușă, întrucât ar trebui mereu să poți vedea intrarea, nu ar trebui niciodată să lași să se acumuleze dezordine în cameră, pentru că acest lucru poate afecta destul de mult energia, dar nu ar trebui nici să lași capacul de la toaletă deschis, întrucât norocul se poate duce și el pe apa sâmbetei. Dar, după cum se pare și după cum spun specialiștii, există unele culori de vopsea care sunt, de asemenea, destul de ghinioniste pe care ar trebui să le eviți.

Potrivit lui Victor Cheung, un practician tradițional Feng Shui și proprietar al Feng Shui Nexus, nu există culori cu adevărat "ghinioniste" în Feng Shui, dar există nuanțe care pot avea un impact negativ atunci când sunt folosite în mod necorespunzător, iar despre aceste lucruri vom vorbi în cele ce urmează, notează Bestlife.

Te-ar putea interesa și: Cinci plante care atrag norocul și prosperitatea. Trebuie să le ai neapărat în casă, spun experții

1. Negru

Cheung remarcă faptul că, deși culoarea neagră nu este "ghinionistă" din punct de vedere tehnic, ar fi mai bine să evitați să o folosiți într-o cameră.

"Negrul negru ca smoala absoarbe lumina și face ca încăperea să pară întunecată, ceea ce risipește energia", spune Cheung.

2. Roșu

Roșul este adesea considerat a fi o culoare norocoasă, dar prea mult din acesta poate avea efectul opus, motiv pentru care Cheung recomandă să nu o folosești în exces.

"Roșul reprezintă Focul în cele Cinci Elemente și, deși poate stimula dragostea și emoțiile, o cantitate prea mare ne irită, putând duce la altercații și afectând negativ relațiile", spune el.

Dacă relația ta suferă deja de certuri frivole și de temperamente înalte - sau dacă ești suprastimulată în mod obișnuit de cele mai mici lucruri - vei dori să renunți la această nuanță vibrantă.

3. Roz

O nunță de roz pare inofensivă, nu-i așa? Potrivit consultantului feng shui și astrologului Linda Berry, nu este însă chiar așa.

"Ar putea părea să reprezinte romantismul și dragostea, dar dacă este folosit în cantități mari în casă, această culoare îi face pe oameni ușor de iritat, până la dizarmonie și neîncredere", explică ea. "De fapt, poate duce la separarea și dezamăgirea relațiilor, precum și la divorț".

Ea spune să o evitați, mai ales dacă sunteți proaspăt căsătoriți.

4. Galben strălucitor

Va trebui să fiți prudent atunci când vă decorați casa cu această nuanță extrem de „strălucitoare”.

"O utilizare excesivă a galbenului intens poate crea o energie copleșitoare și haotică într-un spațiu, putând duce la neliniște sau iritabilitate. Totul constă în a găsi echilibrul potrivit și în a crea un mediu armonios care să susțină nevoile și preferințele specifice ale ocupanților.", spun specialiștii.

Contrabalansați galbenul strălucitor cu culori care sunt mai moi și mai puțin îndrăznețe.

5. Orice culoare neon

Culorile neon se încadrează și ele într-o categorie similară și Dettmann spune că el personal evită să le folosească.

"Aceste culori pot crea o energie dezechilibrată și disruptivă într-un spațiu, putând afecta armonia și bunăstarea generală a ocupanților", spune el. "În schimb, prefer să lucrez cu o paletă de culori liniștitoare și echilibrate care promovează un sentiment de calm și armonie, cum ar fi neutre, moi, pasteluri sau tonuri pământii."

VEZI și: Elementele Feng Shui care aduc dragostea și fidelitatea în cuplu. Anca Dimancea: „Se pun neapărat în dormitor”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel