A primit un diagnostic crunt, la scurt timp după ce a mers la plajă. Ce a descoperit femeia: „Un costum de baie mi-a salvat viața”

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Sonnie Hiles
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Sonnie Hiles

O femeie a făcut o descoperire șocantă, după ce a mers pe plajă în costum de baie.

O mamă a trei copii a fost diagnosticată cu o formă agresivă de cancer de sân după ce și-a pus costum de baie pentru o zi de plajă. Julie Devaney Hogan, originară din Boston, acum în vârstă de 38 de ani, se pregătea să se bronzeze, când a simțit un nodul sub mamelonul drept. Inițial, medicii au considerat că această umflătură "aproape acolo" nu era "nimic îngrijorător", dar, în urma testelor, doamna Hogan a fost diagnosticată cu cancer de sân în stadiul trei, care se răspândise deja în sistemul circulator.

A primit un diagnostic crunt, la scurt timp după ce a mers la plajă

Femeia a suferit o dublă mastectomie - sau îndepărtarea ambilor sâni - și 12 runde de chimioterapie. Dezvăluind cum dna Hogan a fost diagnosticată la 37 de ani, în condițiile în care persoanele sub 40 de ani reprezintă mai puțin de cinci procente din cazurile anuale, ea a declarat pentru TODAY: "Costumul meu de baie mi-a salvat viața".

 "În weekendul de Ziua Muncii 2022,după ce am îmbrăcat costumul de baie, pe când mă pregăteam să mă îndrept spre plajă, am simțit o umflătură sub sân. Acea pietricică a sfârșit prin a fi bestia mâncătoare de sâni a carcinomului ductal invaziv, alias cancerul mamar în stadiul trei'., a declarat femeia, potrivit dailymail.com

După weekendul din septembrie anul trecut, în septembrie, și-a sunat medicul în legătură cu nodulul, dar i s-a spus imediat că nu este 'nimic îngrijorător'.

Dar o bună prietenă, asistentă medicală, a îndemnat-o să facă scanări și analize ca măsură de precauție. Săptămâna următoare, doamna Hogan a reușit să obțină o programare unde medicii i-au spus din nou că nodulul nu era "nimic îngrijorător". 

Medicii au adăugat, totuși, că, dacă doamna Hogan era îngrijorată, ar putea face o mamografie - care verifică dacă sânii au cancer - și o biopsie - care ar testa țesutul de la nodul pentru a depista boala.

'Probabil că aș fi putut să o amân și să spun: 'Sunt ocupată, am alte lucruri de făcut'', a spus ea. 'Sunt foarte recunoscătoare că nu am făcut-o'.

Doamna Hogan a mers la analize, care au dezvăluit că nodulul era ceva mai sinistru - era un cancer de sân în stadiul trei.

Aceasta era, de asemenea, o formă agresivă, sau tipul HER2-pozitiv (receptorul 2 al factorului de creștere epidermică umană), care crește mai repede și se răspândește mai repede decât alte tipuri. Medicii au supus-o rapid unei intervenții chirurgicale și la 12 runde de chimioterapie. Dar, după ce a terminat tratamentul, alte scanări au arătat că cancerul nu dispăruse complet. Ea a început acum o nouă rundă de chimioterapie care se va încheia anul viitor. De asemenea, în noiembrie va fi supusă unei operații de reconstrucție a sânilor.

Femeia nu a avut alte simptome

 "Nu au existat alte simptome. Nu am prezentat în niciun fel sau nu am avut antecedente familiale sau alte simptome care să mă pună în alertă', a mai spus femeia. 

În ceea ce privește impactul pe care l-a avut cancerul asupra vieții ei, ea a spus: "Cancerul poate fi oarecum glamourizat și dramatizat la televizor, așa că ai această așteptare a ceea ce va fi.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel